Innan du börjar!

Här har jag samlat alla recept jag lagt upp på bloggen. De är kategoriserade efter proteintyp plus att det finns separata kategorier för bland annat lättare mat och efterrätter.

Recepten är anpassade till lågkolhydratkost, men det går så klart att laga denna mat även om du äter kolhydrater… kanske att du ska dra ner lite på smörmängden då ;)

Många av mina recept är inte angivna med exakta mängder. Detta dels för att jag inte brukar måtta exakt dels för att jag vill uppmana er att testa era egna smaklökar och våga prova er fram och testa hur mycket smak och kryddning som passar just dig! Lite läskigt i början, men testa så lovar jag att det blir ännu roligare att laga mat på detta sätt! Ta bara lite kryddning åt gången istället för att skotta ner allt på en gång. Smaka dig fram helt enkelt!

Många LCHF-recept innehåller oftast stora mängder ägg, ost och grädde. Jag har under senare tid försökt minimera mitt gräddintag och har därför hittat på nya sätt att göra såser och grytor utan grädde. Blir lite mer paleo-LCHF av det hela. Tror det är sunt att inte äta FÖR mycket grädde, och det är ju också bra för alla de som är överkänsliga mot laktos att inte behöva dränka allt i grädde… även om grädde så klart är fantastiskt gott! :)

Basråvaror som du bör ha i ditt skafferi och kylskåp kan du läsa mer om under rubriken LCHF som du hittar i menyraden.

Självklart vill jag också tillaga min mat ekologistk och giftfritt. Detta läser du mer om under rubriken Eko & Giftfritt.

På med förklädet, nu kör vi! :)

Annonser

Skriv en kommentar

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s