Boktips

Lite boktips för er som inte bara vill googla er till kunskap utan ha bra böcker hemma i bokhyllan :) Det är också bra med böcker eftersom de går att låna ut till andra som kanske vill läsa på lite mer.

Först vill jag så klart tipsa om min egna kokbokMatfilosophie – njutbar, färgstark & variationsrik lågkolhydratkost. Läs mer om kokboken här! Du kan köpa den direkt via Idus Förlag eller via tex bokus och adlibris.

Dessa böcker är relativt lättlästa och väcker intresset för att lära sig mer och bli mer medveten om vad du äter och hur du tar hand om både dig själv och miljön.

Äkta vara – Mats-Eric Nilsson
Lättläst bok som bland annat listar 150 livsmedel och går igenom dem och dess innehåll. Information om tillsatser, E-ämnen, olika märkning på livsmedel som tex krav-märket och fairtrade. Tips och information för att hitta ekologiska alternativ. Läs denna och lär dig om vad du ska undvika när det gäller livsmedel och hur du gör för att välja rätt mat!

Fett och kolesterol är hälsosamt! – Uffe Ravnskov
Lättläst och informativ bok som slår hål på myten att fett och all sorts kolesterol är farligt. Allt väl uppbackat av forskningsresultat och referenser. Bra bok att läsa innan du börjar med LCHF ifall du är lite orolig över just högt fettintag!

Ett sötare blod – Ann Fernholm
En otroligt fängslande och delvis upprörande bok om hälsoeffekterna av ett sekel med sockerrik mat. Upprörande på det sättet att man känner sig lite lätt lurad av tex de kostråd som man matas med från Livsmedelsverket. Lättläst och så klart med vetenskaplig uppbackning och forskningsreferenser. Ett måste att läsa!

Matrevolutionen – Kostdoktorn Andreas Eenfeldt
Lite av LCHF:arens bibel! Bra introduktion till LCHF, vad du ska tänka på, hur det fungerar och varför LCHF är bra. En riktig ögonöppnare! Innehåller också lite tips och recept, frågor och svar för att komma igång med LCHF. Läs denna och kör sedan på med LCHF!

Forskningsfusket – så blir du lurad av kost- och läkemedelsindustrin – Docent Ralf Sundgren
En kanske inte fullt så lättläst bok som övriga böcker jag tipsat om här eftersom den är lite tyngre rent forsknings- och vetenskapsmässigt. Tar upp frågeställningar som tex ”blir man fet av fet mat?”, ”är kolesterol farligt?” och ”är högt blodtryck en sjukdom?”. Efter att du läst denna bok kommer du vara lite mer skeptisk till att tro på precis allt som läkemedelsindustrin säger.

PALEO Stenålderskost – Robb Wolf
En bok om paleokost och hur den kan få dig att gå ner i vikt, må bättre, vara friskare och ha mer energi. En grundbok i paleo-kost!

Näringsmedicinska Uppslagsboken – Peter Wilhelmsson
En riktig tegelstensbok i A4-format som är ett fantastiskt uppslagsverk över vitaminer, mineraler, livsmedel råvaror och alla andra näringsämnen du kan tänka dig. Under respektive ämnen tas bland annat information upp gällande ämnets funktion, förekomst, bristsymtom, dosering och referenser till forskningsstudier. Ett måste att ha för den vetgirige! 

Texten ovan innehåller reklam för bokus.com i form av annonslänkar!

Annonser

Vill du skriva något till mig eller andra läsare gör du det här. Tack! :)

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.