Sophie

Som du kanske redan förstått heter jag Sophie. Jag är 39 år, men ser troligtvis yngre ut eftersom jag oftast fortfarande behöver visa leg på systemet (de få gånger om året som jag smyger mig dit och handlar ;)).

Till vardags arbetar jag som teknikkonsult. Jag har ett stort intresse för mat, LCHF, kost och hälsa, träning och allt som är ekologiskt. Jag är född och uppvuxen i Stockholm, men har sedan lite drygt 5 sedan år bytt insjö mot riktigt hav och bor nu i Göteborg. Förutom mat och hälsa älskar jag musik, resor och mina stora intressen vindsurfing och segling! Jag tycker mycket om att fotografera, inte bara mat utan även natur och landskap särskilt när jag är ute och reser.

Jag har ätit LCHF-/ lågkolhydratkost sedan början av 2012. Jag började med rätt liberal LCHF med mycket mejeriprodukter, LCHF-bakande och en massa nötter och stekt bacon. Precis som många andra har jag sedan gått över till en mer strikt och ren LCHF och nu är nog min kosthållning mer åt Paleo-hållet i vissa avseenden. Jag har helt enkelt hittat ett mellanting mellan LCHF och Paleo som passar mig alldeles utmärkt.

Vill man göra det enkelt kan man säga att jag i princip äter kött, fisk, fågel, ägg, smör, grönsaker och ibland lite ost, nötter, lite bär och någon enstaka gång lite grädde eller någon annan fet mejeriprodukt. Jag äter alltså ren mat som i så stor utsträckning som möjligt är ekologisk och i så stor utsträckning som möjligt äter jag mejerifritt. Detta återspeglas så klart i alla mina goda och nyttiga recept här på bloggen!

Ekologisk och naturlig hud-, hår- och kroppsvård började jag med sommaren 2013 och numera är jag hard core och tillverkar lite egna grejer som tex deodorant, läppbalsam och hudsalva. Jag vill bara använda 100% rena och naturliga grejer så långt det är möjligt.

Mitt hem är blastbantat till stor del och jag använder bara ekologiska och naturliga tvätt- och rengöringsmedel.

Hösten 2017 gav jag ut min första kokbok! Matfilosophie – njutbar, färgstark & variationsrik lågkolhydratkost”. Den är utgiven på Idus Förlag i Lerum och boken finns att köpa via förlagetshemsida men även hos tex bokus, adlibris och CDOn. Jag har skrivit alla recepten och även tagit alla foton i kokboken. Så nu är jag inte bara bloggare, receptkreatör och teknikkonsult utan även kokboksförfattare och matfotograf! :)

Ha det fint & hoppas du gillar min kokbok och min blogg!

Annonser

3 thoughts on “Sophie

  1. Ping: Lite mer om mig – frågestund | ekofilosophie.com

Skriv en kommentar

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s