Annonser & Affiliate

På bloggen har jag ett fåtal väl utvalda annonser. Jag har bara annonser för företag som är av intresse för mina läsare. Det vill säga att de säljer produkter relaterade till mat, matlagning, lågkolhydratkost, kost och träning eller har stort utbud av ekologiska produkter.

Annonserade butiker handlar jag själv hos och annonserade produkter använder jag själv. Jag annonserar alltså bara produkter och företag som jag själv gillar och använder. Dessa annonser är en del av ett så kallat affiliate-program som jag är med i.

I en del inlägg förekommer det länkar till olika produkter och webbsidor. Dessa länkar är så kallade affiliate-länkar. Det innebär att de produkter som säljs genom att någon klickar på dessa länkar ger mig en liten slant som jag sedan skattar för. Vanligtvis ligger provisionen på cirka 5% av utfört köp (exklusive moms). Sedan skattar jag 48% på provisionen. Det blir några kronor om året och dessa används bland annat till att betala domänavgift och att hålla igång bloggen. Jag lägger ner mycket tid, kärlek och energi på min blogg och jag hoppas att du som läsare uppskattar detta och tycker det är OK med dessa annonser och länkar.

Det som är viktigt att veta är att jag bara länkar till produkter som jag själv använder och som jag själv står för och tycker är bra.

Inlägg som innehåller dessa länkar och vars huvudsyfte är att berätta om en viss produkt är märkta enligt något av alternativen nedan. Texten läggs högst upp i  inlägget.

Inlägget innehåller reklam för XXX i form av annonslänkar.
Inlägget innehåller affiliate-länkar.

Ibland dyker det upp annonser under mina inlägg som jag inte själv styr över. Dessa annonser dyker upp eftersom jag inte har ett så kallat premiumkonto hos wordpress.com Jag har alltså inte koll på vad det är för annonser som dyker upp, och jag står inte heller för dess innehåll.

Annonser