Hem & hushåll


EKOLOGISKA OCH GIFTFRIA LEKSAKER

DSC_3974[1]

Det finns en hel del olika butiker på nätet som har stort utbud av fina leksaker i naturliga, ekologiska och giftfria material. Det vill säga leksaker i material som är bra alternativ till alla traditionella plastleksaker. Det finns faktiskt mycket fina träleksaker men även gosedjur, snuttefiltar och haklappar i ekologisk bomull, giftfria fingerfärger och nappar i naturgummi. Det går alltså att plastpanta även på detta område!

Som present fastnade jag för detta söta och smarta pussel i trä. Det kan användas dels som sex stycken olika pussel, där barnet dessutom kan öva på att räkna, och dels så kan det användas som byggklotsar att till exempel stapla höga torn med. Perfekt med en leksak som har multifunktion tycker jag!


EKOLOGISKA OCH GIFTFRIA BRASTÄNDARE

IMG_2097_S

Har ni som jag en öppen spis eller kamin hemma och gillar att kura ihop er i soffhörnet och stirra fläck in i elden så kanske ni har funderat på om det finns något mer miljövänligt sätt att få bra fjutt på elden utan att behöva stå och peta allt för länge? Jag har tidigare använt några kemiska små braständarpåsar, men har nu hittat ett bättre alternativ! :)

Lösningen är braständare från IF You Care (finns att köpa på jordklok.se)! Braständarna är gjorda ev biomassa och vegetabilisk olja. Miljövänligt och utan petrokemiska tillsatser. Lägg ett par stycken mellan vedträna och det brinner hur bra som helst! Ska även gå att använda för att få fart på grillen… någat att testa till sommaren alltså!

Dessa säljs dels i en mindre förpackning där man får bryta loss så mycket man vill använda eller i en större förpackning där kuberna ligger lösa i en påse. Jag rekommenderar storpacket :)


 NATURLIG TVÄTTSVAMP FÖR RENGÖRING AV HÅRT SMUTSADE GRYTOR OCH KASTRULLER

DSC_0728_S

Det här är en riktig favorit hemma hos mig! Borta är den äckliga gula plastsvampen med grön rivig sida och alternativet svinto behövs inte heller längre för att få bort inbrända matrester i kastruller och stekpannor. Det här helt naturliga alternativet fungerar mycket bra, är prisvärt och håller länge!

Svampen är tillverkad av luffa- och abacaväxt och kan användas på de flesta ytor och den repar inte underlaget. Svampen blir flexibel efter kontakt med vatten och kan då lätt formas runt grytor och komma åt i alla hörn. När du skrubbat klart sköljer du ur den, kramar ur vattnet och hänger den på tork. Tvättsvampen håller i minst 3 månader, men min har jag haft avsevärt längre än så. Du kan köpa den för cirka 30 kronor styck.


GIFTFRI FLÄCKBORTTAGNING

DSC_3215_S

Ett litet ekotips istället för att använda starka fläckborttagningsmedel är denna lilla tvål som fungerar förvånansvärt bra!

Denna två, som kallas galltvål, är riktigt bra att förbehandla fläckar med innan du lägger in det fläckiga plagget i tvättmaskinen. Så klart är det bra att behandla fläckarna så fort som möjligt och inte låta fläckiga kläder ligga i tvättkorgen i väntan på tvätt. Jag gnuggar fläckarna med tvål och ljummet vatten innan tvätt och det har fungerat bra :) Tvålen funkar också bra för att ta bort lite sunkig missfärgning under ärmarna på tex vita linnen och t-shirtar eller smutsiga kragar och muddar.

Tvålen är dryg och billig och innehåller inga konstiga ämnen :) Galltvål finns både som flytande och fast tvål. Jag har bara testat den fasta varianten.

Olika varianter och märken av galltvål hittar ni här –>


 

Annonser

Vill du skriva något till mig eller andra läsare gör du det här. Tack! :)

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.