Annonser & Affiliate

På bloggen har jag ett fåtal väl utvalda annonser. Dessa är för butiker som jag själv handlar mycket hos och för produkter som jag själv köpt, gillar och använder. Det är så klart också viktigt att produkterna och företagen som jag annonserar för är av intresse för mina läsare. Det vill säga att de säljer produkter relaterade till mat, matlagning, lågkolhydratkost, kost och träning eller har stort utbud av ekologiska produkter.

Dessa annonser och annonslänkar är en del av ett så kallat affiliate-program som bloggen är knutet till.

Affiliate-program innebär att de produkter som säljs genom att någon klickar på dessa länkar/annonser ger mig en liten slant som jag sedan skattar för. Vanligtvis ligger provisionen på cirka 5% av utfört köp (exklusive moms). Sedan skattar jag 48% på provisionen. Det blir några kronor om året och dessa används bland annat till att betala domänavgift och att hålla igång bloggen. Jag lägger ner mycket tid, kärlek och energi på min blogg och jag hoppas att du som läsare uppskattar detta och tycker det är OK med dessa annonser och länkar och kanske till och med vill sponsra mig och min blogg genom att handla via dessa länkar och annonser :)

Det som är viktigt att veta är att jag bara länkar till produkter som jag själv använder och som jag själv står för och tycker är bra. Det går alltså inte att köpa mina åsikter och få mig att marknadsföra produkter som jag själv inte står för, gillar och använder.

Inlägg som innehåller dessa länkar och vars huvudsyfte är att berätta om en viss produkt är märkta enligt nedan, och denna text står antingen högst upp i inlägget eller i direkt anslutning till länkarna.

Inlägget innehåller reklam för ”Företaget X” i form av annonslänkar!

Ibland dyker det upp annonser under mina inlägg som jag inte själv styr över. Dessa annonser dyker upp eftersom jag inte har ett så kallat premiumkonto hos wordpress.com Jag har alltså inte koll på vad det är för annonser som dyker upp, och jag står inte heller för dess innehåll.

Annonser