HÄLSA, LCHF, PALEO

Andningsteknik, kalla bad & adventsfika

God morgon på er!

Här har det varit lite tystare än vanligt under en tid. Alltså på bloggen då, och inte i livet i övrigt.

För stunden försöker jag minimera tiden jag spenderar med att surfa och göra ”onödiga” saker på nätet. Det är ju en sak att tex aktivt söka kunskap, kolla på videosnuttar där man lär sig något eller lyssna på musik. Det ger ju något, men att bara lägga tid på att slösurfa känns inte så meningsfullt och givande faktiskt. Även om det kan ge viss inspiration och lite avkopplande tidsfördriv. Men det får ju inte bli för mycket känner jag! Faktiskt riktigt skönt att skala bort onödigt slösurfande och att ständigt uppdatera och kolla om något har hänt. Det finns så mycket annat att lägga sin fritid på tänker jag.

För tillfället lägger jag en hel del fritid på att läsa olika seglingsrelaterade böcker, träna, yoga, simma (1 pass på helgen med 1km simträning), vinterbada, laga och äta god och näringstät mat så klart,  och så min nya fascination: andningsteknik med Wim Hof! Läser även en bok om hans teknik just nu, och det är riktigt spännande och otroligt häftigt. Jag har egentligen bara än så länge skrapat lite på ytan av hans teknik, men med det lilla jag gjort har jag redan kännt skillnad. Jag känner mig piggare trots att det är mörkt och ruggigt (gäspar inte som en tok hela tiden och somnar inte heller i soffan på kvällarna). Dessutom tycker jag att jag orkar mer när jag konditionstränar och att jag snabbare kommer tillbaks till normalt flås efter ansträngning. Allt detta på bara 2 veckor!

Blir ni nyfikna på vad det är för konstiga andningstekniker jag pratar om så är det bästa att kolla in Wim Hofs hemsida,  och googla på youtube.

Vill ni göra något annat i helgen än bara andas så får ni lite tips på fika nedan. Jag tänker att man kan utgå från andra recept och helt enkelt bara smaksätta med saffran och pepparkakskryddor så är man hemma så att säga. På bilden ovan ser ni min goda mejerifria chokladmjölk. Perfekt till någon av kakorna nedan!

Vill du ha middagsinspiration så kommer vi äta helstekta kycklingbröst med tomatsås och ugnsbakad butternut. Supergott och lätt att laga! Ett liknande recept med kyckling och butternut, tillsammans med smak från citron och timjan, finns i min fina kokbok Matfilosophie. Spana in min kokbok och köp den som en fin julklapp till dig själv eller någon annan! Köplänkar: bokus, adlibris, direkt från förlaget!

Mjuk paleokaka, tillsätt ett paket saffran för julig smak :)

Gör en variant av dessa morotsbollar och tillsätt ett paket saffran.

Kanske ingen fika, men väl en god, mättande och värmande frukost i form av min goda gröt. Tillsätt lite saffran och extra mycket kanel och kardemumma :)

Små goda bakelser! Smaksätt kokosgrädden med ett paket saffran och smaksätt kakan med pepparkakskrydda istället för choklad.

Annonser

Vill du skriva något till mig eller andra läsare gör du det här. Tack! :)

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.