HÄLSA, TRÄNING

Ny träningsform – bra balans & styrka

Inlägget innehåller reklam för bodystore.com i form av annonslänkar!

Halloj!

Som ni vet gillar jag att träna hemma och då är det så klart kul att ha lite olika träningsredskap som underlättar varierande och allsidig träning som dessutom gör det möjligt att träna på resa eller utomhus eller var man nu känner för att utföra sin träning.

Jag har sedan tidigare pilatesboll, några fria vikter, träningsmattor, yogakort och gummiband. Mitt senaste inköp är en balansbräda. Efter att tidigare i år ha tillbringat 4 veckor på en segelbåt seglandes från Guadeloupe i Västindien hem till Göteborg via Azorerna så har jag fått mersmak på balansövningar ;)

Hur som helst så köpte jag denna justerbara balansbräda på bodystore för ett antal månader sedan. Jag köpte den dels för att höjden går att justera men också för att den är gjord i trä (förvisso målad) och så medföljer det ett packe träningskort som på ett pedagogiskt sätt visar en massa olika övningar man kan göra med sin balansbräda för att träna hela kroppen. Det är jättekul, men så klart svårt, och ett pass på balansbrädan ger mer än att göra samma övningar utan brädan.

Jag rekommenderar denna träningsform varmt då den är både kul och effektiv och du märker snabbt att du blir både starkare och får bättre balans. Jag gillar att träna något dagligen och då är det ju perfekt att effektivisera sin träning och dessutom variera sig :) Jag kör ett längre pass med brädan varje vecka och sedan övar jag balansen en stund dagligen enbart genom att stå på brädan :)

Övriga träningsformer som jag kör är yoga,träningspass med ”7 minute workout appen”, lite pilatesövningar och andra styrkeövningar och sedan ett par veckor tillbaks har jag även börjat med simträning. Blev 1 km i söndags :)

Eftersom balansbrädan inte är så snygg att fota så fick det bli en seglingsbild istället ;)

Annonser

Vill du skriva något till mig eller andra läsare gör du det här. Tack! :)

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.