EKOLOGISKT, GIFTFRITT, HÄLSA, INFORMATION, No Poo

Munhälsa – nya favoriter, eko & plastfritt!

Inlägget innehåller reklam för Jordklok.se i form av annonslänkar. Läs mer om dessa länkar här!

Halloj!

Idag vill jag tipsa om ett gäng nya härliga produkter som jag köpt hem från min favoritbutik Jordklok.se. Inlägget innehåller annonslänkar till deras hemsida, men jag har köpt och betalt dessa produkter själv och jag berättar om dem för att jag gillar dem och tror att även ni kan vara intresserade av dessa fina produkter :)

Gillar du rena, naturliga och ekologiska produkter har Jordklok ett fantastiskt sortiment som ständigt utökas!

Jag gillar ju att plastbanta, så dessa produkter är så klart extra kul eftersom de förpackas i fina glasburkar som kan återanvändas till annat eller så köper man en refill och fortsätter att använda förpackningarna om och om igen :)

Jag blev helt kär när jag såg dessa fina produkter, så jag köpte både tandtråd, tandkräm och munsköljstabletter :)

Tandtråden från Dental Lace funkar toppen och känns slitstarkare än vanlig tandtråd tycker jag. Den funkar fint där det är extra trångt mellan tänderna och en trådsnutt räcker till hela munnen utan att tråden börjar trasa sig. Den har en svag mint doft som känns fräsch. Jag köpte en förpackning som innehåller två rullar och en behållare. Det går sedan att köpa bara tvåpack med tandtråd och återanvända själva behållaren. Meterpriset är så klart dyrare än om du köper vanlig tandtråd på apoteket, men jag tycker faktiskt att denna är bättre och jag blir glad av att använda den. Låter kanske löjligt, men en söt glasburk med en naturlig produkt i känns så mycket bättre än en massproducerad produkt i en plastförpackning. Så tycker jag i alla fall :)

Tandkrämen från Georganics är ju väldigt annorlunda jämfört med en vanlig tandkräm. Den löddrar inte, smakar inte särskilt mycket och innehåller inget fluor. Första borstningarna tyckte jag den var rätt konstig, men jag tyckte ändå att det kändes väldigt rent, lent och fräscht i munnen. Den verkar dessutom få igång salivproduktionen lite extra, vilket ju är bra för tänder och tandkött. Jag brukar nu använda denna på kvällen, men när jag snabborstar tänderna på morgonen (mest för att få en fräschare känsla) så använder jag min vanliga tandkräm från Kingfisher. Jag tycker absolut denna är värd att testa! :)

Det finns ju ett antal naturliga munsköljmedel som man kan använda istället för de, i min smak, hemska dunkarna man köper på apoteket. Jag har testat ett par olika ekologiska varianter också, men det som är lite kul med detta munskölj från Georganics är att det är små tabletter som man löser upp i lite vatten och sedan gurglar med. De är rätt milda i sin smak och gör ju inte att du ”ångar” mint ur käften halva dagen, men de fräschar helt klart upp tillräckligt väl i alla fall för min del. Att slippa ha manskölj i flytande form kan ju vara smart tex om du är ute och reser eller flyger, då är det praktiskt att istället ha sitt munskölj i tablettform. Burken ser ju dessutom så mycket finare ut att ha i badrummet än en ful plastflaska :)

Så här skriver Jordklok.se om märket Georganics:

Brittiska Georganics tillverkar munvårdsprodukter som är framtagna för att uppnå en renare och hälsosammare munhygien på ett naturligt sätt. I sortimentet hittar du handgjord tandkräm, tandblekning, tandtråd och munskölj som endast innehåller naturliga och ekologiska ingredienser från mineraler och äkta växter. Georganics använder aldrig artificiella sötningsmedel, konserveringsmedel, mikroplast, fluor, propylenglykol, titandioxid, triklosan, SLS eller andra syntetiska ingredienser som ofta förekommer i konventionella tandvårdsprodukter. Georganics produkter kommer i plastfria och återanvändbara förpackningar.

Och så här skriver de om Dental Lace:

Dental Lace är en unik miljövänlig tandtråd tillverkad i Maine, USA. Grundaren, Jodi Breau, upptäckte att tandtråden som fanns på marknaden inte bara var anskrämliga utan också orsak till mängder med icke återvinningsbara sopor. Hon tog saken i egna händer och skapade Dental Lace, en 100% nedbrytbar tandtråd förpackad i miljövänligt material som också är snygg att se på.

Annonser

Vill du skriva något till mig eller andra läsare gör du det här. Tack! :)

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.