LCHF, PALEO, RECEPT

Dags att grilla & tips på snabblagad sås!

Hej på er!

Tro det eller ej, men vi har inte grillat hemma hos oss förrän förra helgen. Årets första grillning blev så klart i midsomras, men då var vi ju inte hemma hos oss.

Förra helgen var det dock perfekt läge för grillning. Vi började dagen med morgondopp, sedan långfrulle och efter det en del trädgårdspyssel. Skönt att det inte var gassande sol och inte heller så blåsigt.

Vi bestämde oss för att grilla grillspett med både kött och korv och en massa grönsaker. Köttet marinerade jag lite först i olivolja, lite rödvinsvinäger, salt/svartpeppar, vitlökspulver, chilipulver och torkad oregano. Övriga grejer på spetten fick vara neutrala.

Eftersom det var så mycket grönsaker på spetten så serverade vi dem endast med en smakrik kall tomatsås.

Min supersnabba och goda tomatsås gör du så här:

 • 1 paket ekologiska passerade tomater
 • salt och svartpeppar
 • torkad basilika
 • torkad oregano
 • vitlökspulver
 • chilipulver
 • chiliflakes
 • lite rökigt paprikapulver

Blanda ihop allt i en bunke och låt stå en stund innan servering.

Jag gillar kryddiga såser så jag tar rätt rejält med ovanstående kryddor. Men testa dig fram och ta så mycket du gillar. Jag serverar såsen kall, men den kan så klart värmas också. Detta är verkligen en supersnabb sås som passar till mycket :)

I glasen är det hemgjord svartvinbärsdryck :) Gott och svalkande!

Tips!
För fler recept på njutbar, färgstark och variationsrik lågkolhydratskost rekommenderar jag min  kokbok Matfilosophie. I den hittar du helt nya recept som inte finns här på bloggen! Kokboken har så klart också ett avsnitt med smaskiga efterrätter!

Kokboken är fylld med en massa härliga recept och färgglada bilder. Du kan köpa kokboken direkt från Idus Förlag!   , men den finns även hos tex bokus och adlibris. Vill du provbläddra i kokboken gör du det här!

Gillar du min blogg och recepten här så lovar jag att du kommer gilla min kokbok Matfilosophie! :)

Hoppas just du vill köpa min kokbok, det gör mig jätteglad! Läs mer om min kokbok här, och se även vad tex Kostdoktorn och Birgitta Höglund skriver om min kokbok :)

Annonser

2 reaktioner till “Dags att grilla & tips på snabblagad sås!”

  1. Nej, det klart! Detta var kanske ingen uppmaning till alla att gå ut och grilla. Vi grillar under kontrollerade och säkra former hemma hos oss och har vatten att släcka med i närheten.

   Gilla

Vill du skriva något till mig eller andra läsare gör du det här. Tack! :)

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.