LCHF, PALEO

Gul mat – något att testa i påsk kanske?

God morgon!

Ja, nu är det ju mitt i påsken så då passar det väl bra med gul mat? ;) Var tvungen att slänga på lite grönkål och en liten rödbeta för att det inte skulle bli fem nyanser av gult!

Fantastiskt god middag om än något mycket gult. Jag premiärkörde puréinsatsen till vår nya mixerstav (annonslänk) och den var riktigt bra! Dock funkar den nog bäst om man har en ganska stor mängd grönsaker att göra puré av. Gör du en mindre sats puré så funkar det nog bäst att bara köra direkt med stavmixerna även om det kanske inte blir lika slätt lika lätt då.

Den goda middagen bestod av långbakad ekologisk fläskytterfilé, stekt strimlad gul lök och blast från blomkål, ett mos på kålrot, morot och blomkål och lite hemgjord rördvinssås (sparad i frysen sedan nyår, konsistensen blev inte helt på topp men smaken var fortfarande lika god!).

Fläskytterfilén lägger jag hel i en ugnsfastform, kryddar med salt, svartpeppar, vitlökspulver och lite chilipulver och tillagar sedan i ugn i kanske 3-4 timmar på ca 100 grader. Jag vänder den lite då och då under tiden. För att vara säker på att köttet är genomstekt brukar jag sticka med en provsticka och kolla att det bara är genomskinlig saft som kommer ut eller så gör jag ett provsnitt och kollar :) Genom att tillaga på låg temperatur så blir köttet väldigt saftigt och mört och du slipper få en hårdstekt yta som kanske inte är så hälsosam att knapra i sig.

Moset gjorde jag genom att ångkoka grönsakerna och sedan mosa ihop med en stor klick smör, lite vitpeppar och salt.

Löken och blasten stekte jag i smör med salt, peppar och vitlökspulver.

Vill ni lägga ett par timmar på att göra en underbart god rödvinssås brukar jag utgå från detta recet! Jag skippar dock fonden och använder hemgjord benbuljong istället.

DAGENS TIPS!
Just nu har KitchenTime.se (annonslänk) rabatt på det stavmixer-set som vi har, spara 200 kr om du köper nu :)

Annonser

Vill du skriva något till mig eller andra läsare gör du det här. Tack! :)

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.