LCHF, LIVET, PALEO

Födelsedagar & en massa god mat – helg i Stockholm

Hej på er!

Förra helgen var vi uppe en sväng i Stockholm för att fira min mamma som fyllt år. Jag åkte upp en dag tidigare och passade även på att fira en av mina bästa vänner som fyllt år, många jämna födelsedagar i år ;)

Förutom dessa två mataktiviteter hann jag med att besöka Ulriksdals Slottsträdgård (som jag inte tror jag besökt förut… skulle vara någon gång när jag var lite då kanske). Jättefint ställe med så mycket vackra blommor och trädgårdstillbehör och dessutom ett väldigt mysigt café med fint utbud och det mesta (allt?) ekologiskt. Det fanns en hel del rawfood bakverk och sådant som skulle ha kunnat funka som lågkolhydrat, jag valde dock att enbart ta ett par koppar gott ekologiskt rött te. Det gällde ju atty späka sig lite inför kvällens trerättersmiddag för att fira min mamma.

Vackra tårtor och andra godsaker.

På fredagskvällen blev det tjejmiddag på ett gammal favoritställe när det gäller tapas, nämligen Mamas and Tapas på kungsholmen. Jag hade bett om fönsterbord och vi fick det lilla roliga bordet där man sitter uppe i en fönsternisch. Svårt att få plats med all mat på det lilla bordet, men vi lyckades till slut knö in allt. Jag kan verkligen rekommendera den långkokta lammgrytan med kanel, baconlindad grillad getost, grillad chorizo och laxspett (perfekt tillagade och saftiga!). Dessutom hade de ett gott ekologiskt vitt vin med låg sockerhalt. Perfekt!

På lördagskvällen, efter att på dagen varit på Ulriksdal, begav vi oss till Gondolen för att äta en fantastisk trerätters. Nästan alla rätter på menyn var faktiskt riktigt bra ur LCHF/lågkolhydrat-perspektiv. Bara en av rätterna hade potatis som tillbehör. Övriga rätter hade tex rotselleri, kålrot, fänkål och olika puréer.

Jag tag hummer till förrätt och anka till varmrätt. Till efterrätt blev det ett par olika ostar med lite fikonmarmelad. Så gott!

Halv hummer med riven pepparrot, citron och majonnäs. Underbart! :)

Min härliga och fantastiskt goda varmrätt: ankbröst och ankkorv med olika smakfulla tillbehör.

Goda ostar med lite olika tillbehör. Lite väl mycket kex/bröd (som jag ju inte åt), men fikonmarmeladen var grymt god till osten :)

När vi kom hem igen till Göteborg gjorde vi det enkelt för oss och smet in på Gourmet Korv i Nordstan och käkade några korvar. När vi kom hem kompletterade jag med ett ägg och ett lass grönsaker :) Skönt att inte behöva laga mat ibland ;)

Dagens tips!

Vill även passa på att tipsa om att Bodystore har ett riktigt bra rabatterbjudande just nu. Till och med 2018-03-18 får du 20% rabatt på ett helt köp om du använder koden MARS20. Perfekt tillfälle att fylla på med sina favoriter! Jag handlar jättemycket hos Bodystore och de har alltid snabba leveranser, fraktfritt och dessutom ett stort utbud av ekologiska produkter! :)

Tipset ovan innehåller reklam för Bodystore i form av annonslänkar!
Annonser

Vill du skriva något till mig eller andra läsare gör du det här. Tack! :)

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.