LCHF, PALEO

Kaffe – nya rutiner igen!

God morgon på er!

Kaffe är ju så gott eller hur? Jag är kanske ingen storkonsument av kaffe, i alla fall inte om man jämför med många andra. MEN en kopp på morgonen på jobbet blir lätt två och sedan blir det lätt en till kopp på kvällen. Det rullar lätt på och blir slentrian. Dricker man då för att det är gott och njutningsfullt eller dricker man det för att man tror att man behöver det?

Jag har bestämt att testa igen att dra ner på kaffekonsumtionen och BARA dricka när det är gott och njutningsfullt.

Gott och njutningsfullt är det när jag har valt kaffesort (ekologisk och KRAV-märkt så klart), jag får njuta av doften av kaffet i min kaffeburk, höra det härliga ljudet av kaffebryggaren som puttrar i köket och sedan krypa upp i soffan med min sambo, dricka kaffe och äta frukost och njuta av stunden.

Som ni hör är detta inget som händer på jobbet varje morgon utan just på lediga stunder. Så därför är planen att det endast ska drickas kaffe på helgerna till frukost och inte varje dag på jobbet.

Kaffet på jobbet är inte supergott (även om det är bra för att vara kontorskaffe!), jag njuter inte av att dricka det, det doftar inte gott och det är troligtvis inte ekologiskt och vattnet det görs på är absolut inte filtrerat (så som det är när jag dricker kaffe hemma). Varken gott eller njutningsfullt med andra ord och då kan jag lika gärna skippa det. Att bara dricka kaffe hemma på helgen gör ju dessutom att det blir ännu godare eftersom man verkligen ser fram emot sitt kaffe änna mer när det äntligen blir helg ;)

Istället för att dricka kaffe på jobbet dricker jag numera varmt ingefärsvatten. Jag gör det genom att värma vatten (filtrerat! Jag har så klart en filterkanna även på jobbet (annonslänk) :)) och sedan tar jag i lite ekologiskt ingefärspulver (annonslänk). Rör om och låt stå en stund så lägger sig ingefäran på botten och du kan dricka endast det smaksatta vattnet. Riktigt gott, värmande och rätt nyttigt också :)

Annonser

Vill du skriva något till mig eller andra läsare gör du det här. Tack! :)

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.