LCHF, PALEO

Pytt-i-panna – enkel & mättande helgmiddag

Hej på er!

På helgerna är det perfekt med något lättlagat, eftersom man gärna vill göra annat än att stå i köket. Jag känner nog lite extra för tillfället att jag vill ha lättlagad mat och mat som är lätt att göra mycket av så att förrådet av matlådor fylls på kontinuerligt.

För några helger sedan var det härligt promenadväder båda dagarna och lämpligt nog hade jag två lättlagade middagar på lut :)

Den ena var mina kyckling-tacos (recept kommer längre fram!) och den andra var en pytt-i-panna baserad på långbakad fläskytterfilé som jag hade färdig sedan ett tidigare storkok.

I min pytt hade jag blomkål, morot och en massa stekt lök. Kryddor blev pressad vitlök, salt och peppar och så lite paprikapulver och chili flakes.

Jag stekte löken i stekpanna men övrigt tillagade jag i ugn i en stor ugnsfast form. Lättare på det sättet än att stå och steka.

Det blev lite pytt över, och den fixade jag matlådor av genom att knäcka i några ägg, röra runt och sedan sätta in formen i ugnen igen.

Pytt-i-panna är ju så klart perfekt mat att göra för att bli av med lite olika rester. Blanda vad du har hemma helt enkelt och fyll på med ett par stekta ägg :)

TIPS:
Behöver ni lite mer matinspiration tycker jag att ni ska köpa min fina kokbok Matfilosophie! Den finns att köpa direkt hos Idus Förlag eller hos tex bokus och adlibris. Kika in här och läs mer! På denna sida har jag sammanställt lite info, länkar till köpställen och förlaget, länkar till recensioner från bland annat Birgitta Höglund och så får du se lite bilder på några av rätterna i kokboken.

Annonser

Vill du skriva något till mig eller andra läsare gör du det här. Tack! :)

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.