LCHF, PALEO, RECEPT

Onsdagstips – gör eget tillsatsfritt pålägg + recept på tunna ost- & blomkålsbröd

God morgon på er!

Ska ni hitta på något idag när det är alla-hjärtans-dag?

Idag får ni tips på hur ni lätt kan göra eget pålägg… kanske något att överraska med där hemma? Om inte annat en annorlunda alla-hjärtans-dag present ;)

Dessutom får ni ta del av ett recept från min kokbok Matfilosophie och tips om var ni just nu kan köpa den till nedsatt pris!

På Willys, där vi brukar handla, har de en variant på parmaskinka som är tillsynes tillsatsfri. På paketet står det att den innehåller kött och salt. Hoppas det stämmer :)

Hur som helst börjar vi tröttna på att tugga i oss denna skinka och det blir också ganska dyrt eftersom varje paket kostar runt 70-80 kronor.

Sist vi var och handlade så var planen att köpa lite skivad rostbiff istället i charken, men charken var stängd. Jag fick då idén att istället fixa ett eget skivat pålägg av det köttigare slaget. Jag köpte helt enkelt ekologisk fläskytterfilé som jag kryddade och tillagade i ugn på ca 75 grader i säkert 5 timmar. Sedan skivade jag upp den så tunnt jag kunde. En del har jag fryst in och en del finns i kylskåpet.

Perfekt som en liten munsbit att lägga på något brödliknande, eller rulla ihop med smör och en skiva ost. Garanterat tillsatsfritt och lite billigare. Köttet kostade 99 kr kilot.

Troligtvis kan du inte ha detta pålägg lika länge i kylskåp som en köpt saltad skinka, så ta fram lite åt gången och frys in resten på ett sätt som gör det lätt att ta fram så många skivor du vill ha :)

TIPS!
Vill du lägga ditt goda pålägg på bröden på bilden ovan? Då ska du kika in på Birgitta Höglunds blogg och läsa gårdagens inlägg. Där delar hon ett recept från min kokbok Matfilosophie, som hon även ger en fin recension av :) Inlägget med recept och recension hittar du här!

Min fina kokbok Matfilosophie hittar du hos bland annat bokus, cdon, adlibris och direkt hos Idus Förlag. Köp gärna boken så blir jag jätteglad! Stort tack! :)

Just nu kan du köpa Matfilosophie hos Bokus för endast 165 kr med fri frakt, passa på! (annonslänk)

 

Annonser

Vill du skriva något till mig eller andra läsare gör du det här. Tack! :)

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.