LCHF, PALEO

Enkel matlagning som ger många matlådor

När antalet matlådor i frysen börjar ta slut är det perfekt att göra ett lättlagat storkok som ger mycket mat. Vi snackar ”bulk”-mat helt enkelt :)

En perfekt sådan rätt är en köttig gratäng som görs i långpanna och som dessutom kan varieras så att du tar de grönsaker och det kött du råkar ha hemma. Vill du hellre göra på fisk går det så klart bra också. Tillaga fisken innan du lägger ihop hela gratängen.

Denna gång använde jag fläskytterfilé som protein och som grönsaker blev det morot, lök och broccoli. Det gick så klart åt en väldans massa ägg eftersom jag gjorde en superstor långpanna.

Recept hittar du här! Jag har då helt enkelt bara bytt skinkan mot fläskfilé. Fläskfilén kryddar jag med salt, svartpeppar, lite chilipulver och paprikapulver. Sedan låter jag den tillagas i ugn på ca 75 grader i runt 5-6 timmar. Du kan så klart höja temperaturen till 175 grader så blir den klar på kanske 1 timma. Kör du den på lägre temperatur under längre tid blir den dock så mycket godare och supersaftig tycker jag!

Ett tips är att sedan ta tillvara på den sky som blir i långpannan när du tillagar köttet. Sila av och spara så har du en bra bas till en sås. Smaka dock av den så att den inte är för salt!

Vill du inte ha ost i gratängen så går det utmärkt att skippa den. Eller lägg ost på halva så kan de som vill ha ost få ost och de som inte vill ha ost skippa det :)

Annonser

Vill du skriva något till mig eller andra läsare gör du det här. Tack! :)

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.