INFORMATION, SKÖNHET

Smarta grejer – superbra hårsnoddar som du lätt gör själv!

Hej!

Gillar du smarta tips som dessutom är både klimatsmarta och ekonomiska? Då har jag ett riktigt bra tips här! Jag hittade detta tips på ett instagram-konto som jag följer, ekotipset, som i sin tur hade hittat det på instagramkontot dnilva (www.dnilva.se).

De hårsnoddar man köper är ju verkligen en förbrukningsvara då de rätt snabbt töjs ut, blir fula eller så tappar man bort dem. Risken är också att de sliter på håret då de oftast har en liten metallbit som klämmer ihop gummitråden.

Om du använder nylonstrumpar, alltså vanliga strumpbyxor, så vet du ju att även de går sönder titt som tätt. Normalt slänger man dem och tar ett nytt par. Nu kan du dock återanvända dem till att superlätt göra egna hårsnoddar! Smart, snyggt, enkelt och de sliter inte på håret!

Tvätta strumpbyxorna innan så att de inte är superuttöjda, så blir snoddarna bättre. Sedan klipper du av benen på strumpbyxorna och klipper i ”ringar” som är ca 2 cm breda. Dra sedan lite i ringarna så rullar de ihop sig till snoddar :)

Snoddarna blir ganska vida, så jag brukar slå dem dubbla innan jag börjar sno upp håret. Snoddarna sitter fint på plats och sliter inte på håret. Bra eller hur? :)

Annonser

Vill du skriva något till mig eller andra läsare gör du det här. Tack! :)

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.