INFORMATION, LCHF, PALEO

48 timmar

Hej på er!

Förra veckan bestämde jag mig för att köra en lite längre fasta igen. Tanken var först att köra en 24-timmars… men det kändes så lätt så det slutade med att det blev en 48-timmars fasta. Nytt rekord för min del som tidigare som längst fastat i 43 timmar.

Denna gång kändes det otippat lätt måste jag säga. På kvällen dag 1, alltså efter 24 timmars fasta, var jag ovanligt pigg. Normalt brukar jag annars, nu när det är så mörkt, helst bara villa krya ihop i soffan och gå i idé ;)

Jag sov gott på natten och dag två kändes inte så jobbig heller. Visst hade jag några små hunger-attacker under dagen, men då tog jag en kopp te eller kaffe och smuttade på och efter det var hungern borta.

Sista timmarna var lite kämpiga och jag kände att energin var låg. Jag tror dock att jag hade kunnat härda 12-24 timmar till, men jag bestämde mig för att bryta fastan efter 48 timmar. Jag försökte att inte överäta utan åt en vanlig middag. Efter det kände jag dock att kroppen skulle må gott av att fokusera på att bearbeta maten, så jag la mig i soffan och det hela slutade med världens koma-tupplur i två timmar!

Efter det kände jag mig pigg och körde ett träningspass med hög intensitet i ca 30 minuter. Trots två timmars tupplur sov jag gott på natten och hade inga problem att somna :)

Vill du läsa mer om fasta och autofagi (en slags städ- och uppbyggnadsprocess som startar i kroppen vid fasta), kika in på kostdoktorns hemsida där det finns en hel del att läsa om fasta.

Under min fasta drack jag följande:

  • kaffe
  • te
  • vatten med lite äppelcidervinäger
  • vatten
  • vatten med salt (viktigt!)
Annonser

Vill du skriva något till mig eller andra läsare gör du det här. Tack! :)

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.