EKOLOGISKT, LCHF, PALEO

Minska matsvinnet – 5 goda rätter på rester

Hej!

Har du lite olika grönsaksrester som ligger i kylen och börjar se lite ledsna ut? Då är det perfekt att använda dem till att göra lite lättlagade och goda luncher eller middagar!

Grönsaker av olika slag, något protein och kanske ett par ägg är allt du behöver för att slänga ihop bra måltider på kort tid. Hoppas du får lite inspiration och minskar ditt matsvinn genom att ta till vara på alla små rester :)

Ovan har jag gjort det lätt för mig och bara tagit en massa olika grönsaker och blandat på ett fat, toppat med kokt ägg och en delad pannbiff och sedan ringlat över en majonnäs.

Ett annat bra sätt att använda lite olika matiga grönsaker på är att smula ner dem till ett grönsakscouscous i en mixer eller matberedare. Krydda och stek ihop i lite smör med pressad vitlök och tillsätt något protein. Här hade jag lite stekt kycklinglårfilé. Testa även att bara blanda ner ett par ägg samtidigt som du fräser upp couscousen, toppengott och enkelt!

Strimlad vitkål gör du lätt en carbonara av!

Strimlad vitkål, lite andra grönsaker och ett par stekta ägg/omelett blir en lättlagad och god måltid.

Vill du göra det lite mer avancerat så kan du göra grönsaksbiffar av dina olika grönsaksrester. Funkar med de flesta matiga grönsaker och du kan även blanda i lite kokt mosad torsk ifall du vill. Goda att äta både kalla och varma och dippas med fördel i en fet sås!

Dagens tips!
Vill du vara extra matsmart så ska du testa handla på just matsmart.se (annonslänk). De brukar ha riktigt bra priser på bland annat kryddor, kaffe, te och en del skafferivaror. Så in och kika och se om du kan göra några matsmarta fynd! :)

Att göra zoodles, eller grönsakspasta, av dina grönsaker är både kul och gott. Just nu har KitchenTime.se rabatt på den grönsakssvarven jag har (annonslänk). 199kr istället för 249kr. Kanske läge att passa på att köpa en? Jag är supernöjd med min i alla fall :)

Annonser

Vill du skriva något till mig eller andra läsare gör du det här. Tack! :)

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.