Mina goda julköttbullar

Köttbullar är både enkelt och rätt kul att göra själv. Jag gör det inte så himla ofta men till jul då minsann ska det rullas köttbullar för fulla muggar. Så i söndags fixade jag ett lass köttbullar med lite julsmaker :)

Jag brukar tillaga köttbullarna i en långpanna i ugn, och sedan steka dem i stekpanna i samband med servering. Jag tycker det är lättare så och så slipper man hårdsteka köttbullarna i stekpannan.

Jag gör köttbullarna med ekologisk blandfärs. Sedan blandar jag i lite finhackad lök, ett ägg och kryddor. Pressad vitlök är gott i, men det beror lite på vad du har för övrig kryddsättning. Till jul brukar jag krydda med spiskummin, salt, peppar och torkad rosmarin och timjan. Ibland tar jag även i lite mald kanel.

RECEPT (ca 30 stora köttbullar)

1 kg blandfärs 
1 ägg
1 finhackad röd lök
3 pressade klyftor vitlök
salt och svartpeppar
0,5 msk mald spiskummin
0,5 tsk torkad timjan
0,5 tsk torkad rosmarin
1 krm mald kanel
  1. Blanda ihop allt i en bunke och forma stora köttbullar.
  2. Lägg i en långpanna och tillaga i ugn på 175 grader i cirka 30 minuter.
  3. Vänd på bullarna efter halva tiden.
  4. Låt svalna och frys in.
  5. Stek i smör eller kokosolja vid servering.

 

Annonser

One thought on “Mina goda julköttbullar

  1. Ping: Värmande soppa & goda köttbullar | ekofilosophie.com

Skriv en kommentar

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s