LCHF, PALEO

Tips på värmande & festliga drycker!

Hej!

Nu är det dags för att ge er lite tips på goda saker att dricka till julens alla måltider… och även mellan måltiderna så klart ifall du känner för det. Vad sägs om varm choklad, glögg och tips på vin och bubbel som inte innehåller så mycket socker?

Ni missade väl inte boktipsen igår på Kostdoktorn.se? Kostdoktorn tipsas om några nya kokböcker som kommit senaste tiden, och min kokbok Matfilosophie är med som ett av tipsen. Läs inlägget här!

Varm choklad är perfekt efter en uppfriskande och kall promenad. Dessutom blir man skönt sömnig efteråt och du kan förhoppningsvis unna dig en liten tupplur i soffan :) Recept på min LCHF- och paleovänliga choklad hittar du här!

Kaffe är ju gott hela året, men under julen är det ju onekligen mycket mat som ska ätas och en god kopp kaffe till något annat gott är ju härligt. Testa smaksätta ditt kaffe genom att lägga lite mald kanel och kardemumma i filtret när du brygger ditt kaffe. Extra julstämning!

Det finns en hel del dryck på systemet som inte innehåller så mycket socker. Letare du lite noga så kan du hitta både rött, vitt och mousserande med strax under 3-5 g/socker per liter. Dessa tre ovan innehåller runt 3 g/ liter och är dessutom ekologiska.

Att göra egen glögg är faktiskt inte så svårt. Här har du min variant på glögg smaksatt med lite granatäpple. Recept på min glögg hittar du här!

Annonser

Vill du skriva något till mig eller andra läsare gör du det här. Tack! :)

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.