LCHF, PALEO, RECEPT

Spagettipumpa med rökig köttfärssås

Hej och godmorgon, idag blir det ett nytt recept! :)

Det bloggas och pratas en hel del om spagettipumpan. Jag har velat testa länge, men aldrig sett röken av denna pumpa i någon matäffar. Men så dök den upp. Plötsligt händer det! Självklart köpte jag en och släpade hem :)

Det svåraste med pumpan, förutom att hitta den, skulle jag vilja säga är att komma in i den och lyckas klyva den på mitten. Jag tog vassaste kniven som jag till och med slipade lite extra innan… men det var ett jäkla jobb att dela på pumpan! Ett tag satt min stora kniv fast i pumpan och jag fick ta en liten kniv och skära loss den stora kniven. Känns som att köttyxan hade varit ett bättre redskap ;)

Men, har du väl lyckats dela på pumpan så tillagar du den så här:

  1. Gröp ur körnor och trådar som sitter runt kärnorna med hjälp av en stor sked. Kan tänka mig att det går att spara kärnorna och rosta dem (bäst att kolla först att de är ätbara dock!)
  2. Strö på lite salt och låt stå en stund. Torka sedan av vätskan som bildats och lägg därefter pumpan på en ugnsplåt.
  3. Tillaga i ugn på 175 grader tills köttet blivit mjukt. Testa med en provsticka eller gaffel. För mig tog det cirka 30-40 minuter, men det beror så klart på hur stor pumpa du har.
  4. När pumpan är klar tar du en gaffel och rafsar runt så att köttet lossnar i små trådiga stycken. Jag lyckades inte få några långa trådar, men det blev riktigt gott att blanda ihop med köttfärssås och strö lite ost över.

Kul att ha testat och smaken var god. Fint att servera i pumpaskalen också då de är rätt vackra.

Vill du göra en god köttfärssås så hittar du ett av mina favoritrecept på rökig köttfärssås här!

Lycka till! :)

Annonser

Vill du skriva något till mig eller andra läsare gör du det här. Tack! :)

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.