EKOLOGISKT, GIFTFRITT, SKÖNHET

Nytt hårexperiment

Hej på er!

För ett år sedan körde jag ju ett hårexperiment i form av optimerade och väl utvalda kosttillskott. Jag passade även på att klippa av en del av håret och ha det kort under en längre period. Inte superkort, men bra mycket kortare än jag brukar ha.

Nu var det ett tag sedan jag klippte mig och jag har bestämt att jag nog trivs bäst i längre hår… så nu får det växa ut ett tag till :)

Mitt pågående experiment, som jag velat testa under en längre tid, har jag nu hållit på med i en månad. Förutom experimentet ska jag också bli bättre på att sköta håret mellan tvättarna. Jag är överlag rätt dålig på att borsta och kamma håret, utan tycker det är finast så som det är ;) Precis som att torrborstning är bra för att få igång cirkulationen i huden så är så klart borstning av håret bra för att få cirkulation i hårbotten. Välmående hårbotten gör att hårsäckarna aktiveras, man tappar mindre hår och fler hårstrån växer ut. Så nu är det borstning som gäller!

Mitt lilla hårexperiment går ut på att jag ska testa tvättmetoden WO, dvs Water Only. Helt enkelt tvätta håret med bara vatten. Jag har ju testat en del andra tvättmetoder och använder sen flera år tillbaks milda naturliga schampon utan en massa kemiska ingredienser. Jag brukar dessutom klara mig med att tvätta håret 1-2 gånger i veckan.

Mina nya rutiner:

 1. hårborstning morgon och kväll
 2. hårtvätt vid behov (typ 2-3 gånger i veckan) med enbart vatten. Görs genom att stå och massera hårbotten i ca 10 minuter i ljummet vatten och sedan skölja i kallt vatten (för styrka och glans)

Ska bli spännande att se hur lång tid det tar innan håret ser fint och fräscht ut och hur länge jag härdar ut. Det tar ett tag för håret att vänja sig och de som orkar härda ut lyckas få fint, rent, glansigt och starkt hår och kan skippa köpa schampo resten av livet ;)

Annonser

2 reaktioner till “Nytt hårexperiment”

 1. Hej! jag testade detta för ett tag sen,funkade ok men efter ett tag gick jag över till bikarbonat tvätt. Jag kör henna i mitt hår ibland så det var svårt med bara vatten. På mina småflickor blir det balsammetoden (de har lite speciellt hår)och vi sköljer i äppelcidervinäger:)
  Ha en fin dag

  Gilla

  1. ja, jag får se hur länge jag testar ;) Men jag tycker det funkar bra hittills :) Jag har testat balsammetoden också men tycker man får stå så himla länge och skölja. Skölja med äppelcidervinäger funkar fint istället för balsam.

   Ha det gött och tack för din kommentar :)

   Gilla

Vill du skriva något till mig eller andra läsare gör du det här. Tack! :)

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.