LCHF, PALEO

Man kan ju ändra sig, eller?

Det här med helt mejerifritt är inte helt lätt tycker jag. Jag har ju sedan länge skippat grädde, yoghurtar och liknande produkter och under en lång tid även ost (förutom getost), och senare tid har jag även skippat smör och istället ätit ghee (klarifierat smör).

Smör i ett paket är ju lite mer lättillgängligt än ghee. Ghee tar lite tid att göra och ett paket smör blir ju mindre ghee och det går åt rätt snabbt… dvs det blir en jädrans massa ghee som ska göras hela tiden. Smakmässigt tycker jag ghee är riktigt gott och jag har även haft ghee som bas i min smörkräm när jag gör äggbröds-rulltårta (det ger en lite nötigare godare smak).

Ost är ju så gott och jag vet inte om jag vill utesluta det helt. Samtidigt vill jag ju inte överäta det heller… mest för att det blir kanske för mycket kalcium och dels så drar proteinintaget iväg rätt snabbt om man äter en massa ost utöver att man skottar i sig en massa ägg och en hel del kött.

Hur gör ni som äter helt mejerifritt? Får ni i er merparten av det dagliga fettet via feta livsmedel eller hur gör ni?

Så nu ändrar jag mig och återgår till smör, förutom när det gäller fyllningen i helgens äggbrödsrullar då jag tänker använda ghee eftersom det är godare. Ost tänker jag äta när jag känner för det :) Jag kör alltså mejerifritt med undantag för smör och lite ost då och då!

Ett nytt sätt att få i sig rejält med energi och en massa smör är att göra min nya favoritfrukost nämligen en gröt med kokos, ägg och smör. Recept kommer nästa vecka! :) Den gröten är perfekt om du vill äta en god, varm och synnerligen mättande frukost… och sedan inte äta igen förrän på kvällen.

Annonser

Vill du skriva något till mig eller andra läsare gör du det här. Tack! :)

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.