INFORMATION, LIVET

Höst & vinter – mys, pyssel & egentid

Hej!

När det är höst, ruggigt och mörkt är det lätt att bli lite seg, slö och trött över lag. Allt är ju skönast inne i soffan insluten i en stor filt. Hösten och vintern är ju dock bra för inomhusmys och pyssel.

Här kommer några förslag på grejer att roa sig med när det är mörkt och kallt.

Torrborstning! En grej som jag tycker funkar bäst på vintern när det är kallt. Den kräver ju att huden är helt torr och inte varm och småsvettig som på sommaren. Dessutom är det skönt att på vintern borsta bort döda hudceller, som i alla fall jag tycker, finns i större mängd på vintern. Jag har en borste för kroppen och en för ansiktet. Jag försöker skubba mig ett par gånger i veckan, men helst ska man göra det dagligen. Läs mer om torrborstning här!

Det är uppiggande att kika på bilder från årets sommar och kanske tänka på all god mat man ätit under året. Som här ovan, en rätt från en av våra middagar under semestern i Grekland. Varför inte återminnas semestern genom att laga mat inspirerad från en resa i somras? Jag gillar att inspireras av mat från andra länder och gör sedan egna tolkningar.

Det här kanske inte lockar så många, men jag tycker det är en bra grej med vintern… kallvattnet är äntligen kallt igen så det går att köra lite köldterapi hemma i duschen. Tjohoo! Läs mer om kallduschar här!

Ja, så här grått kan det se ut. MEN, tänk vad härligt det är att komma hem igen efter en lång uppfriskande promenad! Då kan man njuta inne i värmen med god mat, fika och mysa i soffan med en pläd och en bra bok.

Är det trots allt ruggigt hemma är mitt tips att dra på sig raggsockarna och njuta för fullt! Dessa köpte jag på Island för ett antal år sedan och de är supermysiga. Bra mat att äta i ruggigt väder är så klart grytor och långkok av alla de slag :)

Njut av ritktigt gott kaffe! Brygg och häll i en termos och gå och småsmutta så länge du vill :) Jag förvarar mitt kaffe i en stor glasburk med en kaffeskopa i rostfritt stål. Jag blir lika glad och nöjd varje gång jag tar fram burken :)

Lys upp mörkret med lite tåliga krukväxter. Ljung finns i olika färger och klarar sig bra ute. Köp perenna plantor så kan du plantera ut dem i trädgården sedan :)

Har du öppen spis så måste du testa grilla lite korv i den! Brukar bli perfekt på slutet av en brasa när det bara är glöden kvar. Det går sjukt snabbt att grilla sina korvar! Mumsa korv med majonnäs på en pläd framför brasan. Hög mysfaktor! :)

Utnyttja de soltimmar som faktiskt kan dyka upp! Ta med en termos ut med något varmt att dricka, ett sittunderlag och sätt dig sedan och njut av stillheten.

Annonser

Vill du skriva något till mig eller andra läsare gör du det här. Tack! :)

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.