LCHF, LIVET, PALEO

Lounge-häng & tågmat

Halloj!

Tänkte snacka lite tågmat idag och eftersom jag inte har någon snygg bild på ett SJ-tåg så blir det istället en bild på ett tåg som jag åkte när jag var i Peru, nämligen tåget från Cuzco till Macchu Picchu (häftigt värre!).

Oftast när jag ska iväg på jobbmöten så åker jag tåg. Jag tycker det är smidigare än att flyga och det är lite lättare att sitta och jobba också. Problemet, som inte behöver vara ett problem, är ju då vad man ska äta på resan.

Jag brukar oftast ha med mig en matlåda med en rejäl omelett, en massiv äggröra eller någon riktig mat som faktiskt klarar sig bra i rumstemperatur ett antal timmar eller över dagen. Ska du på långa möten kan man ju faktiskt fråga om man får låna kylskåpet och sätta in sin mat där under mötet.

Ibland när jag åker med jobbet så åker jag 1:a klass, helt enkelt för att prisskillnaden är såpass liten (en eller två hundralappar). Då är det värt att sitta lite bättre och lite lugnare. Jag väljer alltid tyst avdelning och fönsterplats :)

Det jag upptäckte nyss, tack vare min mamma, är att har du en 1:a klassbiljett så kan du nyttja SJ:s Lounger på de olika stationerna. Riktigt bra ifall du vill sitta i lugn och ro och vänta in ditt tåg eller ifall du har lite dötid efter att du kommit fram tills du ska vara på ett möte. Inne i loungen finns det frukostbuffé på morgonen (skinka, ost, yoghurt, müsli, kaffe, te, juice mm) och på eftermiddagarna finns det macka och bulle. Kanske inte så LCHF-vänligt, men kaffe/te och ett par ost-skink-och-smör rullar är ju inte helt fel :)

Vad brukar du ha med dig för mat när du åker tåg? Vad tycker ni om maten som serveras på tågen? Jag har bara druckit kaffe på tågen och åker jag tidigt på morgonen så ingår det ju ibland en frukostlåda. I den kan man ju pilla i sig pålägget och en tomat ;)

Annonser

Vill du skriva något till mig eller andra läsare gör du det här. Tack! :)

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.