LCHF, PALEO

Mejerifritt men fett

Inlägget innehåller reklam för bodystore.com i form av annonslänkar.

Som jag skrivit om tidigare testar jag att äta helt mejerifritt. Jag löser det genom att göra hemgjort ghee som jag äter istället för smör. Ghee är lätt att göra och det blir billigare att göra själv än att köpa.

Andra fettkällor som jag äter glatt av är kokosolja och MCT-olja. Kokosoljan använder jag oftast till matlagning och MCT-oljan ringlar jag lite över min sallad, tar i en kopp kaffe eller gör majonnäs av.

Kokosoljan är dessutom bra att ha till hårinpackningar, som ingrediens i egentillverkade hudvårdsprodukter eller bara smörja in sig med som den är. Jag använder den då främst att smörja in händerna istället för att använda någon köpt färdig handkräm.

Kokosolja kan även användas som mungurgling för att få en ren och fräsch munhygien.

Min favorit kokosolja är den från Holistic, den tycker jag är absolut godast och har härligast konsistens. Jag brukar alltid ha den hemma :)

Som stek- och  matlagningsolja använder jag för tillfället en kokosolja från Renée Voltaire. Prisvärd och funkar bra i matlagning, dock tycker jag inte att den är så god att äta rakt av :)

Annonser

Vill du skriva något till mig eller andra läsare gör du det här. Tack! :)

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.