LCHF, LIVET, PALEO

Helt mejerifritt?

Med undantag för under de tre veckor jag var i väg och seglade har jag senaste tiden försökt köra helt mejerifritt. Jag har skippat smöret och bytt det mot hemgjort ghee. Övriga feta grejer som slinker ner är kokosolja som jag använder i matlagning och att steka i samt MCT-olja som jag brukar ta en matsked eller två över min sallad.

Sedan slinker det ner lite avokados, nötter och annat bra fett också.

Jag har till och med upptäckt att jag kan göra smörkrämen till mina kära äggbrödsrullar på ghee istället för smör. Det blir faktiskt godare till och med! Till en rulle på 3 ägg använder jag 40 gram rumsvarmt ghee, 1 äggula och en rågad tesked carobpulver. Så gott!

När jag äter ost äter jag getost, som ju ska vara bättre än ost gjord på komjölk ifall du försöker äta mejerifritt.

Istället för grädde äter jag krämig kokosgrädde (från märket Garant) eller krämig kokosmjölk. Garants kokosmjölk som stått i kylskåp får perfekt konsistens för att användas som en dressing. Jag brukar toppa mina matlådor med en eller två skedar kokosmjölk… om det passar till rätten så att säga :)

Jag har inte riktigt bestämt om jag ska köra så rabiat mejerifritt framöver att jag inte ens äter smör utan bara ghee. Ni som äter mejerifrit, utesluter ni även smör eller kör ni en mejerifri kost men med smör? :)

Annonser

Vill du skriva något till mig eller andra läsare gör du det här. Tack! :)

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.