LCHF, PALEO

Bästa nödmaten

Helgen efter att vi kom hem från vår seglingsresa gick i stort sett helt åt till att tvätta, packa upp, fixa i ordning alla grejer man haft med sig, handla mat och sova.

Som tur var hade jag en stor matlåda med högrevsgryta i frysen och dessutom en låda med fryst ugnsbakad rödbeta. Så lördagens mat var bara att tina, lägga upp och äta. Så gott och skönt att inte behöva laga någon mat.

På söndagen blev det favorit-nödmat: köttfärsröra med en massa grönsaker. Lätt att göra och perfekt när du inte kommer på något annat kreativt att laga.

Jag slänger in köttfärsen med en massa kryddor i en långpanna i ugnen och sedan får det stå kanske en timma eller två på 100 grader. Jag hackar lökar, morot och andra grönsaker och fräser lite lätt i en stor kastrull.

När köttfärsen är klar blandar jag ner den i grönsaksblandningen, kryddar lite till och vips har jag en god köttfärsröra. Vitlök är alltid gott och även mald spiskummin, chilipulver och lite oregano funkar fint.

Snabb och lättlagad nödmat. Vill du att det ska gå ännu snabbare och vara ännu enklare kan du köra köttfärsen på högre temperatur och äta den kryddade färsen direkt med lite sallad.

Vad är ditt bästa nödmats-tips som ändå ger en komplett lagad måltid? :)

Annonser

Vill du skriva något till mig eller andra läsare gör du det här. Tack! :)

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.