LIVET

Ett stort äventyr del 2 – maten!

Som jag skrev om igår har jag varit ute på en långsegling och idag tänkte jag lägga upp lite matbilder. De flesta bilderna är från när vi var i land och åt, men  några är från måltiderna vi åt på båten.

Jag var med och roddade en hel del i maten som lagades och det blev en hel del olika grytor, allt från korvgryta med tomat, chili con carne och två olika kycklinggrytor med kokosmjölk. Jag fixade även lite olika rest-rätter med stekt ris, grönsaker och korv eller något annat köttigt.

Bilden ovan är en omelett med morot och palsternacka, grönkål och stekt bacon. En riktigt god, enkel och mättande lunch.

På båten var vi 14 personer, varav 2 skeppare och det var jag och min sambo som åt lågkolhydratkost och övriga åt ”vanlig” mat. Sedan var varken jag eller min sambo lika strikta som vanligt när det gäller maten. Jag klarade mig dock utan att behöva äta potatis, pasta, bröd och ris och såg till att alltid ha kokta ägg, smör, bönor och lite olika stekta grönsaker att fylla ut måltiderna med istället.

Till frukost åt jag faktiskt havregrynsgröt med en rejäl klick smör. För att inte må kass/ bli sjösjuk behövs det lite kolhydrater och tack vare gröten och ett antal torkade fikon klarade jag mig utan sjösjuka och jag behövde inte käka sjösjuketabletter hela resan. Så det funkade fint :)

När det gungar, lutar och slår får man helt enkelt göra undantag för att se till att få i sig tillräckligt med mat. Ibland är det helt enkelt inte möjligt att pilla i sig något annat än ett par fikon och lite nötter ;)

Men, nu när jag är hemma igen är det strikt lågkolhydratkost igen :) Skönt att komma in i sina vanliga rutiner igen både när det gäller mat och träning.

För övrigt vill jag verkligen rekommendera Lissabon, perfekt weekend stad med mycket god mat, bra klimat och mycket att se :)

Kyckling med kokosmjölk och grönsaker.

Frukost på ett café i Dublin.

En förrätt på en mysig restaurang i Frankrike. Någon slags filodegsinbakad stekt ost.

Den godaste köttbiten jag någonsin ätit. Serverades tyvärr med potatis, som jag lämnade helt. Köttbiten var dock såpass stor och med mycket insprängt fett att jag blev mätt av bara köttet. Till efterrätt tog vi kaffe och en ostbricka med några lokala jättegoda ostar.

Ostbricka i sittbrunnen i väntan på ankomst till hamnen.

När vi kom fram till staden La Coruna i Spanien gav vi oss ut på stan och tog en fika på tu man hand… det blev en cheesecake att dela på.

Testade ett lokalt bakverk i Lissabon, var som en slags stor rulltårta med vanilj/smör kräm ovanpå. Faktiskt inte alls sött, men rätt kompakt.

Vansinnigt goda tapas på en cool liten krog i Lissabon. Vi mofflade i oss sex olika tapas och alla var underbart goda! Till en av rätterna skulle det egentligen serveras potatis men vi bad om att inte få det… istället för att bara ta bort dem hittade de på ett annat tillbehör som blev olika svampar och goda grönsaker.

En annan av tapasrätterna. Underbart god även denna!

Hotellfrukosten i Lissabon var riktigt bra. Äggröra, bacon, en massa kallskuret, kaffe och fet yoghurt.

Lunch i Lissabon. Parmaskinka och olika ostar tillsammans med ett svalkande glas rosé.

Annonser

Vill du skriva något till mig eller andra läsare gör du det här. Tack! :)

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.