EKOLOGISKT, GIFTFRITT, LIVET

Bästa buljongen

Hej på er!

Nu har jag samlat på mig en hel del ben från olika köttstycken så det är dags att koka lite ny benbuljong. Det var ett bra tag sedan sist, men det är ju inte alla köttbitar man äter som har bra ben.

Benen ska så klart gärna komma från kött som är ekologiskt och köttet ska ha tillhört ett djur som mått bra och fått vara ute och betat gräs och annat gott. Det är också viktigt att använda ben med mycket brosk eftersom det är brosket som gör att buljongen blir som en gele och det är bland annat gelatinet som är nyttigt.

Jag brukar spara på mig ben och lägga dem i en påse i frysen. Ibland köper jag märgben och har i koket också. Denna gång är det mest ben från lamm (som vanligt ;)). Det blir ingen stor omgång buljong, men väl så god.

För att slippa ha grytan kokande alltför länge på spisen använder jag min Wonderbag och låter grytan stå i den i 8 timmar emellan ett par ”uppkok” på en knapp halvtimma.

Buljongen passar extra bra att njuta av nu när hösten är i antågande :) Ta med i en termos på en skogspromenad eller njut av en kopp i stillhet på kvällen i soffan :)

Annonser

Vill du skriva något till mig eller andra läsare gör du det här. Tack! :)

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.