EKOLOGISKT, GIFTFRITT, INFORMATION

En sorts bantning som jag gillar

Hej på er!

Jag har som ni vet ingen bantningshistoria bakom mig som anledning till att äta lågkolhydratkost. Det är jag så klart väldigt tacksam för.

En annan slags bantning som jag dock ägnat mig åt är plastbantning. Alltså att ta bort produkter och prylar i hemmet som är gjorda av plast. Kanske har ni hört talas om detta begrepp förut, om inte så kan ni läsa lite mer här.

För min del så har det inneburit att jag i köket inte har en massa bunkar, skärbrädor och redskap i plast. Istället har jag bytt ut dem mot prylar tillverkade i rostfritt stål, trä av olika slag och glas.

Jag tycker att det är finare med andra material än plast, det känns mer gediget på något sätt. Produkterna håller längre, är lättare att rengöra och helt enkelt trevligare att använda. Jag blir glad av att plocka fram min citronpress i glas, mina bunkar i rostfritt stål och min stekpanna i gjutjärn.

Att plastbanta har blivit lite av en hobby och det är alltid kul att hitta nya grejer som kan ersätta gamla utslitna plastprylar :)

Vill du inte byta ut din köksutrustning så skulle jag i alla fall satsa på att byta ut följande grejer:

  1. byt matlådor i plast till matlådor i glas. Finns bra och prisvärda på IKEA i olika storlekar
  2. byt ut svarta plastredskap mot lite olika redskap i bambu eller trä
  3. satsa på en gjutjärnspanna istället för en teflonpanna (och använder du teflon se till att den inte är sliten och använd inga vassa redskap i den).

Hur tänker du när det gäller plast?

Vill du som jag ha en fin giftfri vattenflaska istället för en gammal PET-flaska eller liknande? Då kan jag rekommendera produkterna från Klean Kanteen som du ser på bilden ovan (annonslänk för bodystore.com).

Annonser

Vill du skriva något till mig eller andra läsare gör du det här. Tack! :)

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.