LCHF, PALEO

Mos till både varmrätt & efterrätt

Ifall ni som jag har skördat era äpplen och undrar vad ni ska göra med dem så är mitt bästa tips att göra mos. Moset är gott som fyllning i en paj, tillsammans med lite vispad grädde, yoghurt eller krämig kokosgrädde eller varför inte äta en klick till en stekt fläskfilé.

Gott också att blanda i keso eller göra äppelpannkakor. Variationerna är många och det är bara att låta fantasin flöda!

Att göra eget mos är dessutom superlätt! Jag tar en stor kastrull som jag häller i lite vatten i. Kryddar med kanel, kardemumma, kryddnejlika och ingefära. Sedan klyftar jag äpplena och lägger i dem i kastrullen. Om det behövs mer vatten fyller jag bara på lite.

Sedan låter jag det stå och småkoka under lock en stund och rör lite då och då. Efter typ 10 minuter är moset klart. Då låter jag det svalna och sedan kör jag med en stavmixer så att moset får en slätare textur. När jag använder hemodlade äpplen så skalar jag dem inte utan använder rubbet. Köper du äpplen i butik så välj ekologiska svenska äpplen. Hittar du inte ekologiska så rekommenderar jag att du skalar dem och slänger skalet.

Vad är ditt bästa äppeltips? :)

Annonser

Vill du skriva något till mig eller andra läsare gör du det här. Tack! :)

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.