LIVET

Lågkolhydratsmiddag på mitt sätt

God morgon på er!

Så här kan man väl säga att en standardmiddag ser ut för mig, som jag äter när jag kommer hem från jobbet :) Ser rätt gott ut eller hur?

Middagen består av en matlåda, i det här fallet en köttfärsröra med blomkål och lök, och en massa råa grönsaker. Det här lasset har jag dessutom toppat med lite hemodlade vinbär direkt från trädgården och en par skedar blandade kokta bönor.

Till detta dricker jag vatten med lite äppelcidervinäger i och en stund efter maten tar jag en kopp koffeinfritt kaffe och ibland ett torkat grekiskt fikon. Vi köpte med oss fikon hem från Grekland och de är verkligen supergoda. Smakar inte så sött som de brukar göra, och så njuter jag av fina semesterminnen när jag äter dem :)

Jag brukar också ta ett par klickar ghee till maten samt hälla över en matsked MCT-olja (annonslänk bodystore.com) eller kokosolja (annonslänk bodystore.com). Så det blir bra med fetter även om det inte ser så fett ut, utan mest färgglatt och fräscht :)

Nu kanske en del av er undrar om rödbeta, morot, bär och bönor är LCHF? Det kanske det inte är om man ska vara rabiat bokstavstolkare, men jag väljer att få i mig dagens kolhydrater via grönsaker istället för tex fet yoghurt och grädde. Även om dessa ingredienser innehåller mer än 5 gram kolhydrater per 100 gram så är min totala mängd kolhydrater per dag fortfarande inom spannet för liberal LCHF, dvs runt 30-40 gram.

Jag har ökat på mitt kolhydratintag något och äter inte längre lika enorma mängder smör som det blev ett tag. Jag varierar mitt fettintag från ghee, kokosolja, MCT-olja, nötter, avokado och naturligt fett i kött och ägg. Det räcker gott och väl. Ibland blir det dock mer smör, tex när jag klämmer en stor äggbrödsrulle med smörkräm.

Jag mår bättre av detta och får en bättre balans mellan fett och övriga näringsämnen. Jag tenderar lätt att kunna överäta fett och inte bli mätt förrän jag plötsligt blir övermätt.

Vad ska du äta till middag idag?

Annonser

Vill du skriva något till mig eller andra läsare gör du det här. Tack! :)

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.