INFORMATION, LCHF, LIVET, PALEO

Strikt, liberalt eller det du själv mår bäst av?

Hej på er!

På bilden ovan sitter jag och njuter av en härlig fika med äggost och sylt. Sylt är varken LCHF eller helt clean och äggost är varken paleo eller strikt LCHF. Men ändå äter jag det och ser oförskämt glad och nöjd ut ;)

Jag äter det inte varje dag, inte heller varje vecka utan vid ganska exakt fyra tillfällen per år. Om dessa fikastunder ska räknas som avsteg, snedsteg eller felsteg kan så klart diskuteras. Jag räknar det som njutning och livsglädje. Det är gott, jag blir glad och jag ser fram emot dessa tillfällen. Jag har inget problem med sockersug eller det berömda sockertrollet, så dessa små utsvävningar påverkar mig inte annat än positivt tycker jag :)

Alla har vi väl sådana grejer som vi tycker är värda att äta då och då trots att det inte är by the book att äta dem? Kanske är det en bit cheesecake, en mazarin eller en klase vindruvor till en ostbricka.

Jag har haft perioder under mina fem år med lågkolhydratkost då jag varit superstrikt och helt rabiat… inget ”onyttigt” har slunkit ner, jag har ätit brunsher där det funnits dignande efterrättsbord utan att jag smakat en bit, jag har tackat nej till efterrätter på restauranger och hemmamiddagar. Då har det känts helt rätt, men nu kan jag tycka att det är lite väl extremt.

I min vardag äter jag ren mat, i princip helt mejerifritt förutom smör, jag lagar mat skonsamt genom långkok och ångkok, jag äter mycket grönsaker och handlar ekologiskt så mycket det bara går.

Om jag då ett par gånger om året äter till exempel äggost, några rawfoodbollar eller ett lass jordgubbar med grädde så är det helt ok. För en utomstående som äter enligt tallriksmodellen så låter förmodligen denna diskussion helt sinnessjuk, men när man bloggar om lågkolhydratskost så kan man ibland åka på en knäpp på nosen för att man till exempel har lite banan eller äpple i ett recept… men det anses helt ok att ha en massa sukrin, grädde och keso i allt man äter ;)

Jag planerar att äta lågkolhydratkost resten av livet för att det är gott och jag mår bra av det. Men lågkolhydratkost behöver inte vara färglös, tråkig, ensidig och bada i grädde och bacon. Det går så klart att äta lågkolhydratkost som är både njutbar, färgstark och variationsrik… och en liten frukt eller annan ”godsak” någon gång då och då skadar i alla fall inte mig :)

Vill du få inspiration och härliga recept på just lågkolhydratkost som är njutbar, färgstark och variationsrik, då ska du köpa min kommande kokbok som är fulladdad med just sådana recept!

Läs mer om kokboken här och håll utkik på bloggen för senaste nytt så kommer det snart upp datum för när boken finns att köpa! :)

Hur tänker du kring detta? Dela gärna med dig av dina funderingar och åsikter genom att lämna en kommentar nedan. Stort tack! :)

 

Annonser

Vill du skriva något till mig eller andra läsare gör du det här. Tack! :)

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.