LCHF, LIVET, PALEO

Sensommar – utflykt, matsäck & gofika

Dags för årets fjärde äggost! Lika underbart gott varje gång! Vi har några olika favoritställen för att inta vår äggost. I år blev det två besök på ett av dem och ett av ställena uteblev eftersom de inte serverade äggost när vi var där.

I helgen var vi iväg igen och kollade på Öppna Varv i Ellös, där de visar en massa nya och begagnade segelbåtar. Då passade det bra med ett fikastopp på Tavlebords Honungsgård där det är supermysigt, fri påfyllning på kaffe och grymt god äggost. Allt i en mysig lantlig miljö. Blir inte bättre än så :)

Har du inte testat äggost måste du göra det om du är i Göteborgstrakten. Äggosten är en traditionell och typisk rätt för Bohuslän, så den går inte att få tag i överallt. Har du inte vägarna förbi så kan du testa göra egen äggost, det är inte så svårt men det tar lite tid. Resultatet blir dock grymt gott! :)

Förutom äggosten blev det även matsäck. Tanken var att äta den på något mysigt ställe, men eftersom vi fick ta en annan väg på grund av en trafikolycka så åt vi istället vår medhavda mat i bilen i kön till bilfärjan över till Orust. Det passade fint eftersom vi båda var hungriga och bra dessutom att äta innan det var dags för äggost-fikan :)

Annonser

Vill du skriva något till mig eller andra läsare gör du det här. Tack! :)

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.