LIVET, TRÄDGÅRD

Sista & första

Hej!

Nu har jag skördat de sista exemplaren av årets lökar. De blev riktigt fina i år, kanske inte lika stora som förra året men det tror jag snarare beror på att vi i år bestämde oss för att skörda alla som färska lökar och inte låta dem gotta till sig och få skal.

Jag har även skördat den första vitlöken :) Jag petade ner 9 klyftor förra hösten och hoppas få 9 fina vitlökar. Den jag drog upp hade fyra stora klyftor och var riktigt god :) Vill ni testa odla egen vitlök så är det snart läge att på nytt trycka ner dem i jorden. Jag brukar sätta mina i september och sedan skördar men på sensommaren året efter :)

Den fick åka in i ugnen tillsammans med sista lammsteken som vi hade kvar i frysen från vårlammet. Så himla gott!

Lökar är lättodlat och för vår del perfekt eftersom vi har mycket sniglar hos oss. Lökarna kan de ju inte komma åt, däremor brukar de knapra i sig blasten (som faktiskt också är god att äta för även andra än sniglarna ;))

Jag gillar att äta lökarna ångkokta med smör och salt, eller så blandar jag i dem i köttfärssås eller kokar dem hela i någon gryta :) Att steka lite lök och ha i en omelett är också gott!

 

Annonser

Vill du skriva något till mig eller andra läsare gör du det här. Tack! :)

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.