EKOLOGISKT, TRÄDGÅRD

Nu är det dags!

Eftersom förra årets skörd av äpplen, som vi fryst in som mos, nu är slut så är det dags att skörda årets äpplen. De har förvisso inte blivit så stora än, men jag passar på att skörde en del i alla fall :)

Det ser riktigt lovande ut för en god skörd även i år. Jag har redan gjort över fem liter mos. Perfekt, lättlagat och inte alls sött. Framför allt använder vi moset som fyllning i våra äggbrödsrullar som vi äter som frukost/morgonfika på helgerna tillsammans med nybryggt kaffe.

Tidigare år har jag klyftat en hel del äpplen och fryst in rakt av. Då kan man ju antingen göra mos av dem eller ha dem i någon efterrätt eller paj. Men moset tar mindre plats i frysen och jag vill ju kunna ta till vara på så många äpplen det går. Jag brukar annars ge bort äpplen och även göra juice av en del och ta med till kollegorna på jobbet.

Vad brukar du göra för gott med dina äpplen? Någon som har testat att torka skivade äpplen? Är lite sugen på att testa :)

Annonser

2 reaktioner till “Nu är det dags!”

 1. Ifjol svämmade vi över av äpplen men i år har jag hittat max 20 st på mina fem träd. Tur att jag inte tänkt ha äppelbuffé på min 40årsdag iår också :-D
  Jag gjorde mos i glasburkar, har hållt länge i kylen. Och lagrade vinteräpplen så jag hade ‘färska’ även i januari.

  Gilla

  1. Oj, konstigt att det blev så få äpplen i år. Våra är något mindre än de brukar vara… förra året blev de stora som köpeäpplen.
   Funderade just på hur länge mos i glasburk i kylen håller, gör du något särskilt med dem eller häller du bara ner modet i burken? Hur lagrar du de hela äpplena? :)

   Gilla

Vill du skriva något till mig eller andra läsare gör du det här. Tack! :)

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.