LCHF, PALEO

Lätt att fixa lyxig frukost!

God morgon, härligt med söndag!

Att lyxa till det lite på helgen med en fin frukost behöver inte vara så svårt! Allt du behöver är lite olika ostar, lite kallskuret, lite grönsaker och en god äggröra :)

Jag gör min äggröra på enbart ägg som jag vispar ihop lite lätt. Sedan smälter jag en klick kokosolja i en stor stekpanna och så häller jag i min äggblandning. Sedan är taktiken att på rätt låg värme stå och röra i pannan med en träsked tills det blivit en krämig äggröra. Jag gillar också att smaksätta med lite gult currypulver :)

Förutom äggröra hade vi tre olika sorters ostar (get- och fårmjölksbaserade), fyra sorters kallskuret, tomat och gurka och varsin skål med krämig kokosgrädde, hemodlade bär och lite blandade nötter. Jag garnerade dessutom med lite hemodlad oregano.

För att lyxa till det lite extra blev det även några små torkade fikon som vi köpte med oss hem från Grekland. Fikon är kanske inte LCHF, men jag tycker att de inryms inom min lågkolhydratkost lite då och då eftersom övrig frukostmat är rätt strikt. Dessutom var de fikon vi köpte i Grekland inte alls lika söta som de man kan köpa här hemma ;)

Annonser

Vill du skriva något till mig eller andra läsare gör du det här. Tack! :)

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.