LCHF, PALEO

Enkel matlagning – kött, grönsaker & smör

God morgon!

När det är sommar och semester tycker jag man ska förenkla matlagningen så mycket det går. Målet är att fixa bra, god och nyttig mat snabbt utan att behöva stå i köket mer än nödvändigt.

Även om det ska gå snabbt så tycker jag att långkok är bra. Tillagningstiden är förvisso lång, men tiden som du behöver vara aktiv i köket är grymt kort. Så låt dig inte luras av ordet LÅNGkok ;)

Vill du göra det så enkelt som möjligt så är mina tips förutom långkok att:

  • äta mycket råa grönsaker. Bara att tvätta, skära upp och lägga på ett fat
  • använd smör som det är. Du behöver inte göra en massa avancerade såser, kryddsmör och annat. En klick smör direkt från paketet fungerar utmärkt. Genererar inte mycket disk heller ;)
  • tillaga kött i ugn. Du slipper stekos, skvätt och ingrodda stekpannor. Strimla köttet, krydda och lägg i en lättdiskad ugnsform. Lägg på ett par klickar smör och sätt in i ugnen.

Slutsats: kött, smör och grönsaker är det som gäller! Går att variera både köttet (eller så klart byta mot kyckling och fisk) och grönsaksutbudet är det ju bara att frossa i så här års! Satsa på säsongsbetonat, lokalproducerat och gärna ekologiskt ifall du vill och kan :)

Så vill du fixa matlådor till nästa vecka på ett enkelt sätt, laga till rejält med kött, kyckling eller fisk och se till att ha en massa grönsaker och smör hemma. Portionera ut proteinet i matlådor och lägg sedan i grönsaker och smör kvällen innan lådan ska ätas :)

Ha en skön helg!

Annonser

Vill du skriva något till mig eller andra läsare gör du det här. Tack! :)

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.