HÄLSA, LCHF, PALEO, RECEPT

Trendig pytt-i-panna

Hej på er!

Även jag har hakat på senaste trenden med att lägga till lite bönor till min mat! Så nu äter jag en stor sked med blandade bönor till alla mina måltider. Jag blandar helt enkelt ner dem i min sallad eller i matlådan. Jag har även testat göra muffins och bröd med bönor, recept kommer längre fram!

Här har jag gjort en slags pytt-i-panna med lite olika grejer jag råkade ha hemma. Precis så det ska vara när man gör pytt-i-panna. Det vill säga, använd precis vad du vill :)

RECEPT (2 portioner)

2 ägg
2 hemgjorda pannbiffar
1 stjälk selleri
1 rödbeta
lite blomkål
1 morot
smör eller kokosolja att steka i
salt och svartpeppar
lite paprikapulver
0,5-1 dl blandade kokta bönar (jag hade kikärtor och två sorters vita bönor)
 1. Skär grönsaker och biffar i mindre bitar och stek i stekpanna. Krydda och tillsätt bönor och klippt dill på slutet.
 2. Koka och skala äggen.
 3. Lägg upp på fat och servera.

För er som undrar hur det går med kokboken, så kan jag berätta att jag nu gått igenom första korrekturen av förlagets förslag och skickat tillbaks det. Jag håller även på att spåna på framsid och titel och tror jag kommit fram till något bra även där. Inget datum spikat för releasen än, så jag återkommer så fort jag vet mer. Läs mer om min kokbok här!

Annonser

4 reaktioner till “Trendig pytt-i-panna”

  1. Trendigt på det sättet att det är många inom lågkolhydratkost som senaste tiden börjat lägga till lite bönor till sin kost.
   Du kan läsa med om bönor och dess nyttigheter bland annat på Birgitta Höglunds Blogg https://birgittahoglundsmat.wordpress.com/2017/07/30/sondagsbrunch-med-annorlunda-pytt-och-mer-om-hur-bonor-forandrat-mitt-liv/

   Blir du sugen på att testa, så kommer det fler recept med bönor här på min blogg lite längre fram. Bland annat muffins och matbröd :)

   Gilla

    1. Om du är noga med att räkna dina kolhydrater så visst ska du räkna med kolhydraterna från bönorna i ditt dagliga intag. De innehåller dock inte så mycket kolhydrater ifall du kikar runt lite bland olika bönsorter (jag har hittat ett par varianter som innehåller 12-15 g/100 g).

     Det bästa är att läsa på lite själv så vet du om det är något för dig! Kika på Birgittas inlägg som även innehåller länkar till andra läsvärda sidor :)

     Jag äter lågkolhydratkost för att jag mår bra av det och har ingen viktnedgång som mål med min kost, därför kan jag vara lite mer liberal i vissa avseenden. Jag äter dock väldigt sällan mejeriprodukter (förutom smör), vilka ju även de i stora mängder ger en del kolhydrater. Så även om jag äter lite bönor så ligger jag rätt lågt i kolhydratintag per dag (runt 25-35 g) :)

     Gilla

Vill du skriva något till mig eller andra läsare gör du det här. Tack! :)

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.