LCHF, PALEO

Picknickmat

Det har väl knappast undgått någon av er att jag använder mina äggbrödsrullar till alla möjliga rätter. Allt från förrätter, efterrätter, kebabrullar och så klart till mackor. Godast är att fylla dem med lite pålägg, rulla ihop och ta med på en utflykt eller picknick.

Några goda fyllningar:

 • Smör, ost och parmaskinka
 • Smör, färsk spenat, smulad fetaost
 • Grillad kyckling med sallad och currymajonnäs
 • Kallrökt lax med pepparrotssås (blanda färskost, riven pepparrot och crème fraiche)
 • Rucolla, rostbiff i skivor och soltorkade tomater
 • hemgjord pesto, cream cheese och parmaskinka
 • Smörstekt lök och spenat, hackade valnötter och rivna morötter
 • äggwrap med rivna morötter, fetaost, dill och smörstekt lök

Vira in i rullarna i smörpapper och lägg i en matlåda. Rullarna håller sig fint över dagen och du kan även spara dem en dag eller två i kylskåpet.

Annonser

5 reaktioner till “Picknickmat”

 1. Provat äggbrödet idag och det var ju inget krångligt med det. Jag hade kalkon hemma, fyllde brödet och gick iväg ut. Satt i solen och njöt av ” wrapsen”. Smakade gott men var lite rädd för att det skulle smaka för mycket ägg. Men nä, toppenbra alternativ utan gluten. Nu till frågan. Har du frusit ner tex ett fyllt bröd tex med en skiva korv/ rostbiff eller utan pålägg? Hur funkar det? Tanken var att man kunde göra ett gäng bröd och förvara, Tack för en toppenblogg!

  Gilla

  1. Hej! Va kul att höra att det blev lyckat! :) Har inte testat att frysa dem, men har haft dem i kylskåp en dag eller två. Vet att det var en annan läsare som frågade samma sak men då angående äggbrödsrullarna med smörkrämsfyllning. Hon testade frysa dem och tyckte de blev helt ok. Jag kan dock tänka mig att det inte blir jättebra att frysa, men testa så får du se :) Berätta gärna sen ifall det funkade! Du kan ju testa frysa in en halv ”macka” och se hur det blir, blir det inte bra så är det ju ingen större förlust kanske :)

   Gillad av 1 person

Vill du skriva något till mig eller andra läsare gör du det här. Tack! :)

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.