INFORMATION, LCHF, LIVET, PALEO

Färdkost – förslag & tips

Hej på er!

Ska ni ut och resa i sommar? Här kommer lite tips på vad man kan ha med sig som färdkost, både på långa tåg- och flygresor, men så klart även ifall du ska ut på bil- eller båtsemester.

Jag brukar förvisso försöka se till att ha ätit rejält innan avresa, men det är alltid bra att ha back-up och lite nödmat ifall man blir sugen under resan eller ifall det helt enkelt inte går att hitta något bra att köpa under resans gång.

Blandade nötter som du rostar själv och saltar är alltid gott att ha och det mättar rätt bra. Trevligt som tilltugg även när du når resans mål :)

Avokado är perfekt att ha med sig. Kan vara lite meckigt att komma in i om du inte kan ta med en kniv (som tex på flyg), men den går att få upp med besticken du får på flyget ;) Mätande och praktiskt att ha med.

Kalla pannbiffar funkar fint att ta med ifall du vill ha en bra proteinrik rätt. De klarar sig bra utan kylskåp om det inte är supervarmt, vilket det ju inte är på ett flyg. Be om extra smör på flyget och bred på biffarna så blir du garanterat mätt :)

Kokta ägg är så klart alltid bra! Håller sig länge och mättar bra. Ibland kan du vara tvungen att skala dem för att få med dem igenom säkerhetskontroller på flygplatsen. Så ha dem i en liten burk istället för en plastpåse, så är det bara att skala dem ifall de ber dig om det ;)

Ostar är också gott att ha med som färdkost. Fint tillsammans med lite nötter eller torkad frukt (tex fikon). Skär i bitar och lägg i en burk.

Vill du ha med något matigare som är mer som en komplett måltid så testa göra mina äggbröd och fyll dem med lite pålägg :)

Portionsförpackade ostar som du kan ha i fickan eller handväskan. Klarar sig i rumstemeperatur ett antal dagar (jag hade mina i rumstemperatur i typ 14 dagar när jag reste runt i Peru för tre år sedan).

Gör lite smörrullar och ta med i en burk. Här har jag rullat in gurkstavar och smör i ett par ostskivor. Funkar även fint att göra med skinka, smör, ost och lite sallad.

När vi är ute och reser brukar vi alltid försöka välja hotell som har kylskåp eller i alla fall en minibar. Innehållet i minibaren brukar vi ställa någon annanstan och sedan fyller vi upp med lite god plockmat som man kan ta som en lunch på rummets balkong tillsammans med lite kallt vin och ett parti yatzy. Bilden nedan är tagen från vår semester i Sydafrika där våra luncher alltid bestod av kallskuret, ost, smör och lite grönsaker… perfekt att sitta i skuggan på sin altan och mumsa på detta i godan ro :)

En annan variant på macka att göra är mina blomkålsbröd. Lägg dem dubbla med lite pålägg emellan.

Har du ett tidigt flyg eller tåg så kan du ju faktiskt ta med lite gofika att äta tillsammans med en kopp kaffe som du köper på flygplatsen eller stationen ;) Man vill ju inte missa sin mysfika med äggbrödsrulltårta på helgen ;)

Annonser

Vill du skriva något till mig eller andra läsare gör du det här. Tack! :)

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.