LIVET

6 matminnen från 6 resor

Jag har varit ute och rest en hel del de senaste 15 åren. Härom dagen satt jag och bläddrade igenom mina fotoalbum och tänkte att ett inlägg med lite matbilder från några av dessa resor kan vara kul.

Här får ni bilder från sex stycken minnesvärda måltider jag ätit under mina resor. Självklart finns det en hel del fler fantastiska matminnen men jag verkar inte ha fotodokumenterat dem.

En del bilder innehåller kolhydratsrätter eftersom de är tagna innan jag la om min kost till lågkolhydratkost, så ni får ha överseende med det ;)

Översta bilden är från Bali i Indonesien, där jag var på sommaren 2012. Vi gjorde en cykelutflykt på landsbygden och turen började med att vi åt pannkaksfrukost med utsikt över en vulkan. Jag är rätt fascinerad av vulkaner och har till och med gått en kvällskurs på Universitetet i ämnet Vulkaner. Lite flummigt, men intressant och dessutom åkte vi på exkursionsresa till Azorerna. Rekommenderar både Azorerna och Bali! Indonesien har fantastiskt god mat, kanske inte helt lätt att köra strikt LCHF, men de är väldigt vänliga och tillmötesgående så det kan säkert lösas.

Bilden nedan är tagen på Kuba när jag var där och reste runt i början av 2012. Jag älskade verkligen Kuba och rekommenderar det varmt! Jag skulle gärna åka dit igen helt klart :) Ett av mina bästa matminnen, som jag säkert nämner ett par gånger i månaden hemma, är en fantastisk middag vi åt på en liten charmig bondgård. Vi bjöds på helgrillad gris med en massa goda tillbehör och även en massa goda mojitos. Kuba när det är som bäst! :)

Att Italien har god mat och gott kaffe har säkert ingen av er missat! En något intetsägande bild, men på detta lilla kafé i staden Salo vid Gardasjön drack jag min godaste Cappuccino någonsin! Så krämig och god! :) Vi bilade runt Gardasjön sommaren 2013. Perfekt stopp är Torbole ifall du vill äta god mat, vindsurfa och ha det allmänt gött :)

Att all mat är god på sjön när man seglar är sant, men denna rätt i all sin enkelhet var underbart god. Grillat naturbeteskött med fin fettkappa, en sallad och smör. Så gott! Till förrätt hade vi dessutom ätit några nyfångade och nykokta havskräftor. Rätten åts i vår lilla segelbåt när vi låg i Mollösund förra sommaren.

Ett favoritland när det gäller mat är Mexico. Så mycket goda smaker, saftiga köttbitar, färsk fisk och skaldjur och allt lagat med kärlek. Denna bild är tagen från den lilla ön Holbox, där vi var en vecka på vintern 2013. Rätten ser kanske oansenlig ut, men det är den godaste kycklingrätt jag någonsin ätit. Tror det var någon sås med svarta bönor och choklad, en supermör kyckling och sedan en massa andra goda tillbehör.

Hemlagad mat som äts ute i solen efter en dags vandring är så klart extra gott. Sommaren 2014 hyrde vi en stuga i Norge och hade verklgien tur med vädret. Vi hade med oss en massa matlådor med middagsmat hemifrån, så det var bara att fixa till lite snabbt när man kom hem efter en tur. Här åt vi min goda kålpudding med skirat smör. Norge är verkligen superfint och jag skulle gärna vilja se mer av all vacker natur :)

Hoppas ni fick lite mat- och reseinspiration av detta inlägg. Vilka är dina favoritländer när det gäller mat och har du något matminne som du alltid kommer att minnas och återkomma till? :)

Annonser

Vill du skriva något till mig eller andra läsare gör du det här. Tack! :)

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.