LIVET

Lättläst, kul & spännande

Inlägget innehåller reklam för bokus.com i form av annonslänkar.

På semestern är det gött att ha lite böcker att läsa. Antingen inomhus när det är dåligt väder, eller i skuggan i solstolen. Jag gillar både spännande och roliga böcker, men läser av och till också biografier och faktaböcker. Läser jag någon lite tyngre bok så brukar jag även vilja ha en lite lättsammare bok att alternera med.

Idag får ni tips på fyra olika böcker som jag verkligen kan rekommendera!

Bok nr 1:
Marina, skriven av en av mina favoritförfattare Carlos Ruiz Zafón
. Spännande, vacker, mysig och med ett fantastisk språk. En bok som du inte vill ska ta slut, men som du inte heller kan sluta läsa. Älskar hans sätt att skriva! Jag rekommenderar inte bara denna utan alla hans böcker! :)

Så här skriver bokus.com:

I maj 1980 försvinner plötsligt femtonårige Óscar från sin internatskola i Barcelona. Under sju dagar och sju nätter vet ingen var han är.

Allt börjar hösten dessförinnan, när Óscar smyger in i ett övergivet hus och hittar en gammal klocka som tar honom tillbaka i tiden. I huset träffar han också Marina och hennes far, som båda bär på en tragisk hemlighet. Marina tar med Óscar till den närliggande kyrkogården, där något märkligt sker en gång i månaden, den fjärde söndagen klockan tio på morgonen. En beslöjad kvinna kliver ner från en hästdroska, lägger en ros vid en namnlös gravsten och stannar endast en liten stund innan hon försvinner.

En dag bestämmer Marina och Óscar sig för att följa efter den hemlighetsfulla damen. Hon beger sig ner i djupet av stadens underjordiska labyrint. Där börjar deras äventyr.

Bok nr 2:
Utmarker, skriven av Arne Dahl. Lättläst och spännande kriminalroman. Finns en uppföljare till denna som släpptes nyligen, jag inväntar att den ska komma som pocket.

Så här skriver bokus.com:

Hon heter Ellen Savinger och har varit försvunnen i tre veckor.
Sam Berger fruktar att en seriemördare tagit henne, men få av hans kollegor inom Stockholmspolisen lyssnar på honom: utan kropp, inget brott.
Så kommer Sam i kontakt med den mystiska Nathalie Fredén som visar sig ha oanade insikter i fallet. En historia med hisnande förgreningar till Sams eget liv tonar fram: plötsligt är även jägaren jagad, och i utmarkerna väntar en sanning som alltför många vill dölja.

Bok nr 3:
Och bergen svarade, skriven av Khaled Hosseini. Författaren till böckerna Flyga Drake och Tusen strålande solar. Jag har läst alla tre och tycker de är fantastiskt bra. De är så klart i grunden hemska och sorgliga, men också vackra och spännande. Jag gillar alla tre böckerna, men denna kan nog vara min favorit.

Så här skriver bokus.com:

En hjärtslitande familjesaga om syskon som älskar, sårar, förråder och förlåter. Som är kapabla att döda men också att ge sitt liv för varandra.

För pojken Abdullah är hans vackra lillasyster Pari allt. Hon har honom virad runt sitt lillfinger och Abdullah skulle göra vad som helst för henne. En dag reser de till Kabul tillsammans med sin pappa, utan att ha en aning om att det som väntar dem där kommer att förändra deras liv för all framtid …

Bok nr 4:
Analfabeten som kunde räkna, skriven av Jonas Jonasson. Detta är verkligen en rolig bok! Du kommer garanterat småfnissa och även skratta högt när du läser den. Väldigt lättläst och fängslande bok :) Jonas Jonasson har även skrivit Hundraåringen som klev ut genom fönstret och försvann. Jag tycker dock att Analfabeten är ännu bättre och roligare! Förutom dessa två finns det även en bok som heter Mördar-Anders, som jag tyckte var så där. Även om den helt klart fyller sim funktion som en lättläst semesterbok.

Så här skriver bokus.com:

Hon började arbeta som femåring, blev föräldralös vid tio, överkörd vid femton. Ingenting tydde på annat än att hon skulle leva ett tag i sitt skjul i Sydafrikas största kåkstad och sedan dö, saknad av ingen. Om hon nu inte varit den hon var, men det var hon ju. Nombeko Mayeki var analfabeten som kunde räkna.

Ödet tillsammans med hennes talang för henne bort från Soweto, till internationell storpolitik, till andra sidan jordklotet, till två identiskt lika och väldigt olika bröder. Under resan lyckas hon reta upp världens mest fruktade säkerhetstjänst innan hon en dag finner sig själv instängd i skåpet till en potatisbil. Där och då är världen som världen känner den hotad.

Ha nu en fin sommar och hoppas ni hittar någon ny rolig eller spännande bok att läsa! Har du tips på böcker som du tror jag kan gilla? Lämna gärna en kommentar i så fall! :)

Annonser

Vill du skriva något till mig eller andra läsare gör du det här. Tack! :)

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.