LCHF, PALEO

Fem favoriträtter i sommar!

Idag tipsar jag om några favoriter att äta så här till sommaren :) Vilken blir din favorit?

Det viktiga med mat på sommaren, och särskilt när man har semester, är ju att det ska vara rätt lättlagat, gå hyfsta snabbt och så vill jag dessutom gärna använda färska närodlade grönsaker. Gärna direkt från pallkragen. Färgglatt ska det också vara!

Enkelt är gott helt klart. Vi grillar inte jätteofta, men när vi gör det så grillar vi nästan alltid karrékoteltter. De innehåller bra med fett, är saftiga och lätta att grilla. Vi brukar ofta grilla mer än vi äter upp och det som blir över strimlar vi och sparar. Gott att äta till en stor sallad eller ta med i en matlåda på en liten utflykt.

Lättlagad mat när den är som bäst! Färsbiffar, zoodles, tomatsås och ångkokt färsk lök direkt från pallkragen :) Blir inte bättre än så!

Starta dagen med en långfrukost eller brunch. Perfekt med en omelett som du fyller med det du gillar. Jag gillar stekt lök, örter och ibland lite klippt bacon eller parmaskinka.

En somrig efterrätt som alltid är lika god är bärkompott med en klick syrlig yoghurt eller en klick krämig kokosgrädde.

Ja du, denna lilla goding kommer det slinka ner ett par meter av i sommar skulle jag tro ;) Tur att den går att variera med olika fyllning och att den kan ätas både som förrätt, varmrätt och efterrätt. Nu är äppelmoset från förra årets skörd snart slut, så tills det blir dags för årets skörd får det bli annan fyllning ett tag fram över :)

Annonser

Vill du skriva något till mig eller andra läsare gör du det här. Tack! :)

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.