LCHF, LIVET, PALEO

Hälsosam mat på semestern – smarta tips!

Hej!

Nu kanske det börjar dra ihop sig för semester för en del av er. Härligt för er i så fall!

Jag har tidigare skrivit ett antal inlägg om hur man lyckas äta nyttigt även under semestern och hur man med smarta tips och tänk kan få det att funka med maten även på tex långa flygresor eller på hotell med tveksamt frukostutbud.

Det aboslut bästa är så klart att vara väl förberedd, läsa på (tex kolla upp vad hotellet har för frukost, finns det kanske en mataffär i närheten, finns det en minibar/kylskåp på rummet, vad finns det för restauranger på flygplatsen där jag mellanlandar) och sedan helt enkelt bestämma innan vilka eventuell avsteg du vill göra. Tex kanske du vill äta glass om du är i Italien, du kanske vill äta goda ostar om du är i Frankrike eller du kanske vill testa lite lokal mat som innehåller något du normalt inte äter.

Jag brukar vara rätt strikt även när jag är ute och reser, men jag gillar så klart också att testa lokal mat. Man kan ju alltid smaka lite! Det behöver ju inte innebära att du ska trycka i dig glass och pizza varje dag utan snarare en munsbit hit eller dit.

Att se till och boka hotell eller annat boende med närhet till en mataffär eller se till så att det finns en dignande frukostbuffé tycker jag är viktigt. Dels är det mysigt att sitta länge på morgonen och äta god, bra mat dels är det gött att kunna köpa tex lite kallskuret och några ostar att ha i minibaren på rummet för att äta som tilltugg mellan måltiderna.

Ska du flyga långt så finns det faktiskt en hel del mat som går bra att ta med sig och som också klarar sig i rumstemperatur i alla fall en dag. Små baby bell ostar, nötter, pannbiffar, ölkorvar (inget jag normalt äter, men hellre det än mycket annat), morötter, kokta ägg, ett paket parmaskinka, eller en matlåda som inte är så såsig.

Vilka är dina bästa tips för att inte balla ur med maten på semestern?

Annonser

2 reaktioner till “Hälsosam mat på semestern – smarta tips!”

  1. Hej! Jag tar med mig mattänket hemifrån.Vi brukar antingen semestra i stuga eller välja lägenhetshotell.Då äter vi egenfixad frukost,lagar middag.Mina barn är kräsna och gillar hemlagad mat.Själv gör jag inga undantag när det gäller kosten,utan äter så hemmalikt det bara går.

    Gilla

Vill du skriva något till mig eller andra läsare gör du det här. Tack! :)

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.