LIVET, SEGLING

Segling till Danmark & mat på havet

God morgon!

Härligt med söndag och mysfika i soffan med sambon. Det har jag längtat efter! :)

Förra veckan var jag iväg på en seglingshelg till danska Läsö. Seglingen anordnades av Svenska Kryssarklubbens tjejförening Qvinna Ombord. Syftet med föreningen är att tjejer ska bli mer aktiva som skeppare på båtar och inte bara agera gast :)

Vi var 8 stycken båtar i storleken 32-38 fot och 4 tjejer på varje båt. Jag anmälde mig som gast, men det innebär inte att man inte styr och har sig.

Min båt seglade från Klädesholmen till Vrångö i Göteborgs södra skärgård och efter det bar det av till Läsö. Väl på Läsö hade vi en dag ”ledigt” innan vi seglade hem till Klädesholmen igen.

Seglingen bjöd på blandat väder och blandade vindar. Som mest blåste det runt 16 m/s och som minst runt 7 m/s. Vindriktningen var perfekt så vi behövde inte kryssa utan kunde köra på bara.

Jättekul segling, lärorikt och härligt med en massa kvinnor i olika åldrar som har samma intresse :)

På Läsö hyrde vi cyklar och cyklade runt. Vissa cyklade så mycket som 5 mil, jag nöjde mig med bara 2,5 ;)

Matmässigt blev det kokta ägg, getost och smör till frukost för min del. Till lunch åt vi kycklingsallad en dag (som jag fixade), rester en annan och wraps med olika röror (för min del blev det kycklingsallad även då).

Till middag grillade vi lax ena kvällen och karrékotletter andra kvällen. Sista kvällen åt vi en buffé på Läsö Spisehus. Det fanns en massa kött, fisk, skaldjur och olika goda sallader och röror. Efterrätten skippade jag men det fanns även ett antal goda ostar att avsluta måltiden med… så jag tog lite mer av dem istället.

Jag gjorde en liknande segling i höstas fast då i skärgården och jag märker att jag utvecklats en hel del och vågar nu ta en hel del ansvar och tycker inte att det är någon fara att stå vid ratten när det blåser och gungar.

Verkar som att jag är redo för nästa segling, nämligen från Dublin till Lissabon! :)

Här är lite bilder från helgen. Det blev inte så mycket matbilder eftersom man alltid är så himla hungrig när man seglar att man glömmer bort att fota ;)

Annonser

Vill du skriva något till mig eller andra läsare gör du det här. Tack! :)

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.