LCHF

Lite mer om mig – frågestund

Hej på er!

Det är ju inte så ofta jag postar bilder på mig själv här på bloggen och inte heller så ofta som jag berättar jättemycket om mig själv. Det finns en sida på bloggen där jag presenterar mig lite närmare, men jag tänkte att jag skulle köra ett litet inlägg om mig själv idag.

Hoppas ni gillar det, och är det något annat ni vill veta, ställ en fråga nedan så ska jag försöka svara :)

Så, vem är jag och vad gör jag när jag inte bloggar och lagar mat?

Jag är född och uppvuxen i Stockholm, men bor sedan snart fem år i Göteborg tillsammans med min sambo. Vi bor en bit utanför stan i ett hus med närhet till havet. Sedan jag flyttade från Stockholm har jag fått två nya stora intressen, nämligen segling och vindsurfing. Extra bra att vi bor nära havet med andra ord ;)

Jag trivs förträffligt i Göteborg och saknar inte Stockholm alls (förutom närheten till vänner och familj). Eftersom  min mamma är från Göteborg har jag alltid tillbringat stora delar av mina sommarlov som barn ute i Göteborgs skärgård. Så där jag sprang runt på klipporna som barn, seglar vi nu förbi med segelbåt. Cirkeln är sluten helt klart :)

För tillfället har vi ingen segelbåt, men planen är att köpa en ny ersättare till den båt vi sålde förra sommaren. Denna gång blir det dock en något större båt med bättre seglingsegenskaper. I väntan på att hitta en ny egen båt hänger vi istället med på andra seglingsturer. Till exempel seglade vi till Skottland för ett år sedan och i höst skall vi segla med samma båt från Dublin till Lissabon. Dessa resor blir uppladdning inför det stora äventyret om ett år, då vi ska segla över Atlanten från Västindien till Göteborg via Azorerna. Även det med samma båt. Båten är en 65 fots segelbåt med 12 personers besättning.

När jag inte är ute på havet eller drömmer om havet jobbar jag som teknikkonsult inom samhällsplanering på ett företag här i Göteborg. Jag jobbar med projektledning och det är riktigt kul :)

Förutom att äta hälsosam mat är jag väldigt intresserad av hälsa, träning, optimerad hälsa genom mat, ekologisk och naturlig hud- och kroppsvård, egentillverkad hudvård, ren och tillsatsfri mat och överlag ett giftminimerat liv i stort. Älskar så klart att resa och har rest rätt mycket och långt bort. Ett par favoritställen är Nya Zeeland, Kuba, Istanbul och Bali. Efter alla resor har jag nu insett att man inte behöver resa långt för att det ska bli ett äventyr och att det finns oerhört mycket fint, spännande och häftigt på nära håll också.

Jag har ett stort intresse för musik och det jag gillar mest är så kallad ”grunge” (dvs rockmusik från Seattle tidigt 90-tal), rock och lite mer garagerock typ Backyard Babies och The Hellacopters. Favoritbandet, och mina husgudar, är sedan 1995 grungebandet Pearl Jam, som jag haft förmånen att se live 12 gånger dels i Sverige, ute i Europa och ett par gånger i USA och Kanada.

Det bästa jag vet är att vakna utvilad en tidig lördagsmorgon, gå en promenad på klipporna och sedan komma hem till doften av nybryggt kaffe. Kaffet ska sedan drickas tillsammans med sambon i soffan, kollandes på en favoritserie och med ett lass smörkrämsfyllda äggbrödsrullar att mumsa på. Då är lyckan total :)

Annonser

2 reaktioner till “Lite mer om mig – frågestund”

  1. Härligt du beskriver ditt liv och dina intressen.
    Läser din blogg varje morgon och njuter ofta av dina goda rätter. Kommenterar inte så ofta men skulle ju tänka mig att det måste vara roligt att få lite respons på det du skrivit. Tycker om din sida och ser fram emot din kokbok. Jag lever strikt LCHF sedan 1,5 år tillbaka och trivs fantastiskt bra med det. Tack för att du skriver så trevligt och bra. Äggrullen är fantastisk.Ha en riktigt skön sommar.
    Kram / Kerstin🌺 En hälsning från Östergötland

    Gilla

Vill du skriva något till mig eller andra läsare gör du det här. Tack! :)

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.