LIVET

Årets första grillmiddag & tips på somrig efterrätt

Hej på er!

Idag har vi klämdag på jobbet så jag är ledig. Inte många hela jobbveckor nu utan antingen är det helgdagar, semesterdagar eller så är jag iväg heldagar på möten i Stockholm eller Ystad där jag har ett par projekt för tillfället. De jobbdagarna blir i och för sig bra mycket längre än heldagar.

Förra helgen gjorde vi inte bara ett ryck i vår egen trädgård, utan det blev även en tur ut på landet för lite trädgårdspyssel och efterföljande grillmiddag. Jag, min bror och hans sambo pysslade i trädgården och på eftermiddagen anslöt min sambo lagom till att agera grillmästare :)

Vi hade verkligen tur med vädret så det var perfekt att sitta ute och äta. Vi grillade karrékotletter som marinerats innan och till det hade vi grillad sparris, ugnsbakade grönsaker, vitlökssmör, rostade pinjenötter och en avokadoröra.

Till efterrätt slängde jag och sambon ihop en äggbrödsrulle som vi fyllde med krämig kokosgrädde (jag använder den från Garant. Finns på Willys och Hemköp) och hallon. Grymt gott och somrigt :) Tror den uppskattades även av övriga i sällskapet ;)

Rekommenderar denna variant till midsommar, men då med färska jordgubbar istället. Blanda gärna i lite äkta vaniljpulver i kokosgrädden så blir det extra gott.

Kött, grönsaker och smör. Allt man behöver! :)

Blev riktigt somrigt och fint med denna uppläggning som matchade vår gamla kaffeservis. Lite jobbigare att diska, men desto roligare att äta på än vanliga tallrikar och koppar :)

Annonser

Vill du skriva något till mig eller andra läsare gör du det här. Tack! :)

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.